19 / 04 / 2024

Emin Sazak kimdir?

Emin Sazak kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) Başkanı ve Yüksel İnşaat’ın patronu Emin Sazak kimdir? Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak'ın eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...



Emin Sazak kimdir?

Emin Sazak, 03 Mart 1961 Eskişehir doğumlu. Emin Sazak, ABD’deki Ucla Üniversitesi’nin İşletme ve Telekomünikasyon Bölümünden mezun oldu.


Emin Sazak, babası Güven Sazak’ın kurduğu Yüksel İnşaat’ın Muratlı TBMM 85. Yıl Milli Egemenlik Barajı ve HES Tesisleri ile Borçka Barajı ve HES Tesisleri projelerinde Proje Müdürü olarak görev yaptı.


2011 yılında Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı’na seçilen Yüksel İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Emin Sazak, müteahhitlik sektöründe 22 yılından fazla deneyime sahip.


Emin Sazak, 2010 yılında gerçekleştirilen Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği’nin (European International Contractors-EIC) Genel Kurulu’nda Türkiye Müteahhitler Birliği’ni temsilen Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi, bu görevi üstlenen ilk Türk müteahhidi oldu.


Dedesinin ismini taşıyan Emin Sazak, Türkiye Genç İşadamları Derneği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (Türk-Avrasya İş Konseyi / Türk-Irak İş Konseyi), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Müteahhitlik Sektör Kurulu ve Başkanı olduğu  Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üyesi.




Emin Sazak: Lüks konut fiyatı önem kazanıyor!
Emin Sazak: Katar'daki Dünya Kupası Türk müteahhitler için büyük fırsat!
Emin Sazak: İnşaat sektöründeki büyüme memnuniyet verici!



Geri Dön