19 / 04 / 2024

Emlak Bankası'nın aktif hale gelmesi yetkililerin elinde!

Emlak Bankası'nın aktif hale gelmesi yetkililerin elinde!

Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, "Emlak Bankası'nın faal hale gelip gelmemesi yetkililerin elindedir. Arzu ettikleri halde canlı hale gelir. Tertemiz bir tasfiye halindeki Emlak Bankası var" dedi.



Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Emlak Bankası'nın faal hale gelip gelmemesinin yetkililerin elinde olduğunu belirterek, "Arzu ettikleri halde canlı hale gelir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eğer böyle bir karar (yeniden aktif hale getirilmesi) alınırsa... Tabii bundan sonra parlamentoya gelecek. Buradan da çıktığı takdirde artık hangi şekilde, hangi isimle çıkacaksa sonra çalışmalara başlanacak." dedi. 


Zeki Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankanın yönetim kurulu başkanlığına 2003'te getirildiğini hatırlatarak, kurumun 2003 yılından bu yana önemli tahsilatlar yaptığını söyledi.


Bankanın önceki yıl vergi rekortmenleri listesinde ilk 100 içinde yer aldığını bildiren Sayın, "2016'nın vergi rekortmenleri listesi açıklandığında burada da yer alacağımızı tahmin ediyorum. Vergide son 3 yıldır ilk 100'deyiz. Tasfiye halindeki Emlak Bankası, tüm borçlarını en güzel şekilde ödedi. Hem Hazine'ye borcumuzu ödedik hem de sıra cetvelindeki borcumuzu ödedik. Dolayısıyla tertemiz bir tasfiye halindeki Emlak Bankası var." şeklinde konuştu. 


- "Cari masraflarımızı karımızdan karşıladık"

Sayın, göreve geldiği dönemde Emlak Bankası'nın üzerine kayıtlı hiçbir menkul ve gayrimenkul bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: 


"Ödenmemiş kredileri tahsil ederek faiziyle birlikte hepsini Hazine'ye gönderdik. Buradan tahsil ettiğimiz paralardan o tarihten bu yana cari masraflarımızı karşılamadık. Cari masraflarımızı karımızdan karşıladık. Karımızı da herhangi bir sebeple önümüze gelen menkul ve gayrimenkulü yeniden değerlendirerek bize olan maliyetinin üzerindeki farktan karşıladık. Dolayısıyla vergi rekortmeni de olduk." 


- "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda karar alınırsa parlamentoya gelecek"

Zeki Sayın, bugün bazı gazetelerde yer alan "bankanın tasfiye sürecinin sonlandırılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde olan prim ve vergi yeniden yapılandırma tasarısına önergeyle ekleneceği" yönündeki haberler üzerine, kurumun tasfiye sürecine geçmesine karar veren meclis iradesinin bundan sonraki faaliyetlerine ilişkin de karar vereceğini söyledi.


Sayın, "Emlak Bankası'nın bundan sonra faal hale gelip gelmemesi bizim elimizde olan bir şey değil, yetkililerin elindedir. Arzu ettikleri halde canlı hale gelir, arzu ettikleri halde başka ne yapılması gerekiyorsa o yapılır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eğer böyle bir karar alınırsa... Tabii bundan sonra parlamentoya gelecek. Buradan da çıktığı takdirde artık hangi şekilde, hangi isimle çıkacaksa sonra çalışmalara başlanacak." ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön