25 / 04 / 2024

Emlak Bankası 2017

Emlak Bankası 2017

2001 yılında tasfiye kararı alınan 90 yıllık Emlak Bankası, 2018’de yeniden faaliyette olacak. Bankanın kuruluş aşamasını değerlendiren Zeki Sayın “Millî üretime destek verecek her babayiğidi faizsiz destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Vergisini düzenli ödeyene kolaylık sağlanacak!

Vergisini düzenli ödeyen mükellefe borç erteleme şartlarında kolaylık gelecek...Kanun teklifiyle Emlak Bankası, yeniden bankacılık faaliyetlerinde bulunmak üzere "tasfiye" halinden çıkarılacak.

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek!

Maliye Bakanı Ağbal: "Yasal düzenlemenin akabinde, BDDK'ya gerekli başvurular yapılacak ve Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek. Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var" dedi.

Emlak Bankası'nın aktif hale gelmesi yetkililerin elinde!

Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, "Emlak Bankası'nın faal hale gelip gelmemesi yetkililerin elindedir. Arzu ettikleri halde canlı hale gelir. Tertemiz bir tasfiye halindeki Emlak Bankası var" dedi.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Emlak Bankası Yönetim Kurulu Eski Üyesi Galip Altıay vefat etti!

Emlak Bankalılar Yönetim Kurulu Eski Üyesi Galip Altıay hayatını kaybetti

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

İzmir'e bağlı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Emlak Bankası 2019 sonuna kadar 13 şube açacak!

Emlak Bankası hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2019 yılında, 7 coğrafi bölgemizde 15 şube açma hedefimiz vardı, 2 şubemizi açtık. 13 şubemizi de yıl sonuna kadar açacağız" diye konuştu...

Türkiye Emlak Bankası İzmit’e şube açtı!

2001 yılında kapanan Türkiye Emlak Bankası, İzmit’in en işlek caddelerinden biri olan Yürüyüş Yolu üzerinde yeni şube açtı. Banka şube açarak büyümeyi hedefliyor...

Emlak Bankası konut finansmanı kullandırmaya başladı!

Ne zaman konut kredisi kullandırmaya başlayacağı merakla beklenen Emlak Katılım Bankası bugün itibariyle konut finansmanı paketini duyurarak kredi kullandırımına başladı...

Emlak Bankası yeni şirket kurdu!

17 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçen Emlak Bankası, önemli bir adım attı. Sorunlu kredileri alıp satabilecek banka yeni bir şirket kurdu.

Emlak Bankası konut finansmanı ne zaman kullanılabilecek?

Emlak sektörünün ve konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşın büyük umutlarla beklediği Türkiye Emlak Katılım Bankası Şubat ayında bankacılık faaliyetlerine yeniden döndü. Emlak Bankası’nın konut finansmanı kullandırım şartları da belli oldu...

'Trump'ın damadının emlak şirketi yatırım aldı' iddiası!

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in kurucusu olduğu ve hala hissesinin bulunduğu emlak şirketinin, 2017 yılından bu yana yabancı yatırımcılardan 90 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi.

Emlak Bankası gayrimenkule yeni modelle dönüyor!

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu gayrimenkul ve banka hakkında konuştu. Aksu, ''Emlak Bankası gayrimenkule yeni modelle dönüyor'' dedi.

Emlak Bankası 2017 Haberi

Emlak Bankası 2017

Türkiye`de inşaat sektörünü desteklemek, gerekli kredileri sağlamak ve yetim haklarını korumak amacıyla Atatürk`ün talimatlarıyla 3 Haziran 1926 tarihinde kurulan ancak 1990’larda yaşanan yolsuzluk olayları sebebiyle 2001 yılında tasfiyesine karar verilen Emlak Bankası, 16 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek.  Hükümetin aldığı kararla, yatırımlara finansman sağlamak ve konut sektörü desteklemek üzere bankacılık yapmasının önü açılan Emlak Bank, 1 yıllık süre içinde gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra 2018 yılında kapılarını açması bekleniyor. 


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankanın Genel Müdürü Zeki Sayın ve ekibine 1 yıllık hazırlık süresi verdi. BDDK, 300 milyon dolarlık banka sermayesinin ve gerekli altyapının kurulması durumunda Emlak Bankası’nın durumunu inceleyerek bankacılık lisansı alıp alamayacağınıza karar verecek. Zeki Sayın’ın verdiği bilgiye göre tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın 250 milyon dolar nakdi ve...