28 / 03 / 2024

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!



EMLAK BEYANI NASIL YAPILIR? 

Emlak beyanı yapabilmek için öncelikle yukarıda belirtilen belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması gerekmektedir. Ardından gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye giderek işlemleri başlatabilirsiniz. Diğer yandan e-Devlet sistemi üzerinden online olarak emlak beyanı yapmak da mümkündür. 
e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına “Tapu Taşınmaz Beyan” yazarak ilgili sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu sayfada taşınmaza ait bazı bilgi ve belgeler sizden istenecektir. Tüm alanları eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra beyanname işlemi tamamlanır ve sonrasında aynı sayfadan sorgulama yaparak işlemin durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Emlak beyannamesi için bazı gerekli evrakların tamamlanması gerekir. Onlar da şu şekildedir; 

EMLAK BEYANNAMESİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİDİR? 

Emlak beyannamesi için gayrimenkulün veya mülkün bağlı bulunduğu belediyeye başvurmadan önce bazı evraklar bir araya getirilmelidir. Her belediye aynı evrakları istese de beyanname öncesi istenen belgelerin listesi belediyeden kontrol edilmelidir. Buna göre emlak beyannamesi için gereken evrakların listesi şu şekildedir: 

  • Yapının ruhsatı alınmalıdır.  

  • Tapunun fotokopisi alınmalıdır.  

  • Tapu sahibinin adres ve telefon bilgileri 

  • İskan durumunu gösteren belgenin fotokopisi alınmalıdır.  

  • Mülkün sahibi olan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi alınmalıdır.  

  • Emlak beyannamesi bildirim formu gerekmektedir. Taşınmaz mallar ile ilgili emlak beyannamesi verirken yukarıdaki evrakların tam olması ve sonrasında belediyenin ilgili birimine başvurulması gerekmektedir.   

TOKİ’den 1.855 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! TOKİ’den kira öder gibi nasıl ev sahibi olunur?

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Bina enkaz bedeli nedir?


Geri Dön