16 / 04 / 2024

Emlak bildiriminde bulunmama cezası!

Emlak bildiriminde bulunmama cezası!

Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? Zamanında emlak bildiriminde bulunmayanlar hangi cezai yaptırımla karşılaşıyorlar? Emlak bildiriminde bulunmama cezası hakkında merak ettikleriniz haberimizde detaylı olarak yer alıyor..



Emlak bildiriminde bulunmama cezası!

 

Emlak vergisi için gayrimenkul bildirimi sebebiyle belediyelerin ilgili birimine giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Mükellefler, emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebiliyorlar.


Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmesi gerekiyor.



Peki zamanında emlak bildiriminde bulunmayanları ne ceza bekliyor? Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? İşte sorunuzun cevabı..


Emlak bildirim süresi içerisinde emlak bildiriminde bulunmayanlar, emlak vergisini cezalı ve faizli bir şekilde ödemek zorunda kalırlar.  Emlak Vergisi Kanunu’nun 32. maddesine göre; emlak vergisi bildirimini süresinde vermeyen mükellefler adına vergi, idarece (belediyece) kesiliyor ve her yıla ilişkin vergi değeri Emlak Vergisi Kanunu’nun 29. maddesi dikkate alınarak hesaplanıyor.



Ancak cezai indirimden de yararlanmak mümkün. Vergi dairesinde tapu alış tarihi ve satıcının bildirimde bulunup bulunmadığını göz önüne alarak gerekli işlemi yapar.Eğer cezai durum sözkonusu ise ....’nun 376. md. Göre dilekçe verilerek ceza indiriminden yararlanılıyor.


Emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Emlak beyanı ne demektir?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com 


Geri Dön