26 / 04 / 2024

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçiriyor.



Gayrimenkul sektöründe finansal anlamda çeşitli çözümler sunan Emlak Katılım yeni bir ilke imza atıyor. Emlak Katılım, yeni hizmete sunduğu Tapu Güvenilir Hesap uygulaması ile gayrimenkul alım satım işlemlerini güvence altına almayı amaçlıyor. 

Mülkiyet hakkı ve alım-satım bedelinin taraflar arasında el değiştirmesi sırasında, gayrimenkul ile satış bedelinin güvenli ve risksiz şekilde el değiştirmesi büyük ölçüde önem arz ediyor. 

Katılım, müşterilerinin bu işlemi güvenle yapabilmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını başlattı. Banka bu uygulama ile Türkiye’de ve yurt dışında ikamet eden müşterilerinin gayrimenkul alım-satım işlemlerinde güvenli bir şekilde ödemelerini tamamlamalarına ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmelerine olanak sağlıyor. 

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Tapu harcı ve diğer ödemeler aynı anda yapılabilecek 

Satış işleminin güvenle yapılmasını sağlayan uygulama dahilinde alıcı ve satıcı taraflar için Emlak Katılım bünyesinde hesaplar açılıyor. Bu hesaplar aracılığıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden sistem üzerinden alınan veri akışı doğrultusunda taraflar tapu harcı ve diğer ödemelerini gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda tapu devri ve taşınmaz bedeli transferi aynı anda yapılabiliyor. Taraflar tapu müdürlüklerine gayrimenkulün tapu devri için başvuruyor. Müdürlük sistem üzerinden tapu harcı ve tapu kadastro döner sermaye ücretinin tahsil edildiğini, bedelin blokeye alındığını kontrol ediyor ve tapu devrini gerçekleştiriyor. Gayrimenkul el değiştirdiğinde sistem üzerinden sağlanan veri akışıyla banka nezdinde satış bedeli alıcının hesabından satıcının hesabına aktarılıyor. Transferin tamamlanmasının ardından taraflara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor.

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!


Geri Dön