19 / 04 / 2024

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.



Katılım finans sektörünün en köklü geçmişine sahip, en genç kurumu olan Emlak Katılım, kamu lojman satışları için finansman desteği sunuyor. Sürece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan protokolle başlayan Emlak Katılım, yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışıyla ilgili finansman desteği sunuyor. Kamu lojman satışlarında gerçekleştireceği finansman desteğinde oran değişikliğine giden banka, yeni oranını yüzde 0,76 olarak açıkladı. Güçlü bir şekilde geçiş yaptığımız normalleşme döneminde Emlak Katılım, başlatacağı kamu lojman satışlarının tüm vadelerinde yüzde 0,76 oranı ile konut finansmanı sağlıyor.

Finansman desteğiyle ilgili konuşan Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, şu açıklamalarda bulundu:
“Emlak Katılım olarak müşterilerimizin finansal ihtiyaçları için yenilikçi ürün ve çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri sunarak onların ihtiyaçlarına yanıt vermek istiyoruz. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında kamu lojmanları için özel finansman desteğimizi sürdürüyoruz. Kamu lojmanı almak isteyenlere 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oranlı finansman desteği sunuyoruz.”

Lojman sakinlerine öncelik veriliyor
Lojman satışlarında öncelikli satın alma hakkı lojman içinde oturan kamu çalışanlarına veriliyor. Kamu çalışanları oturdukları konutları ihale sonrası peşin ya da kredili olarak satın alabiliyor. Satışın peşin yapılması durumunda, ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim imkanı sunuyor.
 


Geri Dön