19 / 04 / 2024

Emlak Katılım'dan 'Türkiye’nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı' kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım'dan 'Türkiye’nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı' kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım, 2 milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında 369 gün vadeli, getirisi bir aylık katılma havuzuna referanslı 100 milyon TL’lik sukuk ihracı gerçekleştirdi.



Tarihi geçmişiyle katılım finans sektörünün en köklü ve bununla birlikte en genç üyesi olan Emlak Katılım, kaynak çeşitliliğini artırmak için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 26 Mart 2020’de almış olduğu 2 milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında 369 gün vadeli, getirisi bir aylık katılma havuzuna referanslı 100 milyon TL’lik sukuk ihracı gerçekleştirdi.

Emlak Katılım dan Türkiye’nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar konuya ilişkin şunları söyledi:

“24 Haziran tarihinde talep toplamasını gerçekleştirdiğimiz, 100 milyon TL tutarlı uzun vadeli kira sertifikası ihracımız piyasada ihraç edilen kira sertifikalarından ayrışmaktadır. 369 gün vadeli, değişken getirili ve dört dönemsel kira ödemeli kira sertifikalarının her bir kira ödemesine baz teşkil edecek Yıllıklandırılmış Brüt Basit Getiri Oranı belirlenirken; Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin bir aylık katılma havuzunun getirisini referans aldık. Kira ödeme tarihinden iki iş günü önce ve gün sonunda açıklanan bir aylık referans katılma havuzunu brüt getiri oranı olarak dikkate alacağız. Katılma havuzumuzun referans getirisini ise Bankamızın internet sitesinde şeffaf bir şekilde her gün açıklayacağız.”

Planlanan ihraç tutarının iki katından fazla bir taleple karşılaştıklarına dikkat çeken Bayraktar, şöyle konuştu:

“Kira sertifikaları, kaynak çeşitliliği açısından Katılım Bankalarının önemli bir fon toplama aracıdır. Yurtiçindeki ekonomik dinamikler göz önüne alındığında, yatırımcıların tercihleri doğrultusunda, daha çok kısa vadeli kira sertifikaları ihraç edilmektedir. Bu minvalde bizler de yatırımcıların tercihlerine uygun bir yapı oluşturarak uzun vadeli ve değişken getirili sukuk ihracımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Söz konusu ihraç bu özelliği ile Türkiye’nin ilk “getirisi katılma havuzuna referanslı” kira sertifikası ihracı olma niteliği taşımaktadır. Sukuk ihracı yoluyla Bankamıza uzun vadeli olarak kazandırdığımız fonu reel ekonominin fonlamasında kullanarak ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceğiz.”

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!


Geri Dön