24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO 1 haftada 1 milyar TL ciro yaptı!

 Emlak Konut GYO 1 haftada 1 milyar TL ciro yaptı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; Emlak Konut GYO’ya ait arsalar üzerinde gerçekleştirilen projelerde 1 haftada 2 bin konutun ön satışının gerçekleştiğini açıkladı...





Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin iştiraki Emlak Konut GYO’ya ait arsalar üzerinde gerçekleştirilen projelerde 1 haftada 2 bin konutun ön satışının gerçekleştiğini açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, satışların 1.200’ünün Ağağolu Maslak 1453’te, 800’ünün ise Başakşehir’de hayata geçirilen Bahçetepe’de yapıldığını belirtti.


 Emlak Konut GYO 1 haftada 1 milyar TL ciro yaptı!


Konutta durgunluk olduğu görüşüne katılmadığını vurgulayan Kurum, “Bir haftada 2 bin konut satılıp 1 milyar TL’ye yakın satışın yapıldığı bir yerde durgunluktan hangi kafa ile bahsettiklerini anlamakta zorlanıyorum. Piyasalarda durgunluk yok. Piyasalar heyecan ve farklı ürün istiyor. Rutin ürünlerin piyasada şansı kalmıyor” dedi.


Emlak Konut GYO ve TOKİ’nin çok yüksek marka değerine sahip olduğunu hatırlatan Murat Kurum, “Bizim tabelalarımızı asan satışın yüzde 30-40’ını zaten yapıyor. Dersine iyi çalışıp güzel bir proje hazırlarsa bu oran yüzde 50’lere kadar çıkıyor. Daha fazlası projeyi yapan şirkete kalıyor” diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın üzerine çalıştığı yabancıların Türkiye’de gayrimenkul edinmesini kolaylaştıran yasanın tam uygulanması ile birlikte piyasalarda fırtına eseceğine dikkat çeken Kurum “Bakanlık,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO’nun oluşacak talebe karşı altyapı hazırlığındayız. Kentsel dönüşüm uygulamaları ile arz artırılacak. Aran bu arz inşaat malzemeleri sanayicilerine ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Piyasada konuta yatırım yapanların da yüzü bu sayede gülecek” şeklinde konuştu.


Geri Dön