24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan 4 bin konutluk iki dev ihale!

 Emlak Konut GYO'dan 4 bin konutluk iki dev ihale!

Emlak Konut GYO, İstanbul’un iki önemli lokasyonundaki arazilerini ihaleye çıkarıyor. Son dönemlerin popüler bölgesi Başakşehir ve Avcılar’da bulunan ve gelir paylaşımı modeliyle ihaleye sunulacak arsalarda 4 bin konutun inşa edilmesi bekleniyor.



İhaleler 30 Ocak ve 20 Şubat tarihlerinde Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde yapılacak. Arsalarda geliştirilen projelerde KDV oranı ise yüzde 1 olacak.


İhalesi 30 Ocak tarihinde yapılacak olan İstanbul Başakşehir’de bulunan arsa, Olimpiyat Stadı’na yakınlığıyla dikkat çekiyor. Arsa, ayrıca Kayaşehir Toplu Konut Alanı’na, 3000 yataklı Sağlık Kenti’ne, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Tema Park’a yakın bir konumda bulunuyor. Arsa, 227 bin 528 metrekare alana ve 111 bin 693 metrekare inşaat imarıyla, en büyük projeleri arasında yer alacak.


 Emlak Konut GYO dan 4 bin konutluk iki dev ihale!


Bölgedeki konut talebini sırtlayacak

Yüzde 50’si ticaret alanı olarak da kullanılabilecek arsada uygulanan KDV oranın yüzde 1 olması, yüklenici firmaya bölgede söz sahibi olma fırsatını sunuyor. Bölgede yapımı devam eden Bahçetepe Projesi’nde 2 ay gibi kısa bir sürede 1000 konutun satışı gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, arsanın değeri bir kez daha gözler önüne seriliyor. Arsa üzerinde geliştirilecek proje, bölgenin konut talebini ciddi oranda sırtlayacak. Proje, havaalanına ve CNR Expo Fuar ve Kongre Merkezi’ne de yaklaşık 20 dakikalık mesafede konumlanacak.    


 Emlak Konut GYO dan 4 bin konutluk iki dev ihale!


Avcılar’da da KDV oranı yüzde 1 olacak

Emlak Konut GYO’nun bir diğer ihaleye sunacağı arsa, Avcılar TEM çıkışı yolu üzerinde ve bağlantı yollarının kesiştiği noktada bulunuyor. Daire sahibi olmak isteyenlere büyük avantajların sunulacağı arsalardaki projelere KDV oranı yüzde 1 olarak yansıtılacak. İhaleyi kazanan firma böylece, bölgede ciddi bir gücün ve ayrıcalığın da sahibi olacak. TEM Otoyolu’na cepheli ve Bahçeşehir Toplu Konut Alanı’nın karşısında bulunan arsa, 141 bin 200 metrekare emsale esas büyüklüğe ve 96 bin 800 metrekare imar alanıyla dikkat çekiyor. 

Ispartakule TEM gişelerine 5 dakika, Havaalanına 20 dakika, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne 10 dakika, toplu ulaşım araçlarına da yakınlığıyla dikkat çeken arsanın hemen yanında, Ardıçlı Evleri, TEM’in karşısında Bahçeşehir Toplu Konut Alanı, Ispartakule Toplu Konut Alanı bulunuyor.




Arsa, ticari ve konut üretimine uygun

Ofis, ticaret ve konut alanı olarak belirlenen ve iki parselden oluşan arsada, konut yapıları, iş merkezi, ofis, alışveriş merkezi, otel, yönetim binaları, banka, finans kurumları, uluslararası şirketler, medya kuruluşları, özel kreş, özel eğitim tesisi, özel sosyo-kültürel tesis, özel sağlık tesisi gibi birçok ticaret imkânı sunan üniteler, bağımsız olarak da yapılabilecek.   



İhaleler Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’deki Genel Müdürlük Binası’nda

Avcılar’daki arsa ihalesinin birinci oturumu 20 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 14.30’da, Başakşehir’deki arsa ihalesinin birinci oturumu ise 30 Ocak Çarşamba günü saat 14.30’da, Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’deki Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleştirilecek. Her iki ihale de Açık İhale (Kapalı Zarf Teklif Alma ve Pazarlık – Açık Artırma) usulüne uygun yapılacak.    


Geri Dön