23 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'dan 5 ihale!

Emlak Konut GYO'dan 5 ihale!

Emlak Konut GYO gelir karşılığı arsa satışı ihalelerinde İstanbul'da 3 ticaret merkezi, bir konut projesi ve Gebze'ye de 524 konut yaptıracak



Emlak Konut GYO peş peşe satışa çıkardığı gelir karşılığı arsa satışı ihalelerinde İstanbul'da 3 ticaret merkezi ve bir konut alanı için kolları sıvarken Gebze'ye de 524 konut yaptıracak
 
İstanbul'un gelişmekte olan yeni yerleşim bölgelerinde sosyal hayatın gelişmesi için Emlak Konut GYO Küçükçekmece Halkalı 4. Etap'ta 204 bin 144 metrekare, Sultangazi'de 166 bin 692 metrekare, Ümraniye'de 20 bin 714 metrekare ve Başakşehir Kayabaşı 1. Etap'ta da 24 bin 532 metrekare olmak üzere toplam 416 bin 82 metrekare arsayı ihale edecek. Bunlara ek olarak kurum Gebze'de de 524 konut yaptıracak.
 
Emlak Konut GYO'da hareketli günlerin yaşanmasına neden olan ticaret merkezi ihalelerinin çevresinde konut projelerinin olduğu ve gelişmekte olan bölgelerden seçilmesi dikkat çekti. Sultangazi'de büyük ölçekte ticaret merkezi inşaat izni verilirken bu arsaların dışında kalan Ümraniye ve Başakşehir'deki ticaret alanları orta ölçekte kaldı. Halkalı'daki 193 bin 762 metrekarelik arsa satışı ise satışa çıkan tek konut alanı ihalesi oldu.
 
Halkalı 4. etapta 204 bin 144 metrekare
Emlak Konut GYO Halkalı 4. etapta 193 bin 762 metrekare konut alanı ve 10 bin 382 metrekare ilköğretim tesisi alanı olmak üzere toplam 204 bin 144 metrekare arsa için satış karşılığı gelir paylaşımı ihalesi yapacak. Emlak Konut GYO Küçükçekmece Halkalı 4. etapta 193 bin 762 metrekaresi konut alanı ve 10 bin 382 metrekaresi de ilköğretim tesisi alanı olmak üzere toplam 204 bin 144 metrekare büyüklüğündeki arsayı gelir paylaşımı karşılığı ihale edecek. Emlak Konut'tan yapılan açıklamaya göre konut alanı üzerinde 1.6 emsal değer belirlenerek toplam 310 bin 19 metrekare inşaat yapılabileceği açıklandı.
 
İhalenin ilk oturumu 10 Haziran 2010 tarihinde saat 14.30'da gerçekleştirilecek. İstanbul Atakent Toplu Alanı içindeki arsa Mahmutbey gişelerine 7-8 km, Atatürk Havalimanına 6-7 km ve Basın Ekspres Yoluna da 2-3 km uzaklıkta bulunuyor.
 
Arsanın plan notlarına göre buraya belirlenen emsal değerin yüzde 15'i kadarına ticaret, özel kreş, özel sosyal kültürel tesis, özel sağlık alanı, özel hastane, otel ve başka bağımsız bölüm yapma imkanı mevcut. Yükseklik serbest olup binalar İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanacak avan projeye göre yapılacak.
 
Sultangazi'de 166 bin 692 metrekare
Sultangazi'deki 166 bin 692 metrekare arsa üzerine 180 metre yükseklikte avm ve ticaret merkezi yapılabilecek. İstanbul Sultangazi'deki özel koşullu ticaret alanı imarına sahip olan arsanın 2.20 emsal değeri var ve 366 bin 722 metrekare inşaat alanı olan çok katlı avm yaptıracak. İmar planlarına göre 180 metre yüksekliğe kadar izni olan ticaret merkezinin plan notlarında arsa üzerine iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu, kültürel tesisler, lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonla sahip binalar yapılabileceği yazılı.
Bu arsa üzerine bina yapılabilmesi için  bütçeye ödene konmadığı için Emlak Konut ihaleyi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile yapacak. İhale 24 Haziran 2010 tarihinde saat 14.30'da Emlak Konut GYO A.Ş. Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı Gardenya Plaza No:11/B Kat:1 Ataşehir / İSTANBUL adresinde gerçekleştirilecek.

Ümraniye'de 20 bin 714 metrekare
Emlak Konut GYO, İstanbul Finans Merkezi'ne komşu parselde yer alan Ümraniye Site Mahallesi'ndeki 20 bin 714 metrekare arsaya satış karşılığı iş alanı yaptırılacak. Emlak Konut GYO, bu ihale ile İstanbul Finans Merkezi kurulmadan alışveriş ve ticaret merkezinin temelini atmış olacak.
Üzerine ticaret merkezi yapılacak olan arsanın 2.5 emsal değeri olduğu için üzerine 51 bin 786 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. İnşaatın yüksekliği serbest olmakla beraber bölgede uygulanacak olan avan projeye göre hareket edilecek.
Arsanın plan notlarına göre merkezi iş alanı fonksiyonlu parselli arsa olduğu için üzerinde alışveriş merkezi, yönetim merkezi, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro v.b. sosyal ve kültürel tesis alanları, ticaret, büro, işhanı, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağaza, bankalar, oteller, özel hastane, özel eğitim alanları, katlı otopark v.b. fonksiyonlar yer alabilir.

Başakşehir Kayabaşı'nda 24 bin 532 metrekare
TOKİ,  Küçükçekmece Kayabaşı 1. Etap'taki ticaret alanlı 24 bin 532 metrekare büyüklükteki arsaya 36 bin 798 metrekare ticaret alanı yaptıracak. Gelir paylaşımı metoduyla yapılacak olan ihale 1 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.30'da Emlak Konut GYO'nun İstanbul merkezinde ilk oturumu gerçekleştirilecek.
Ticaret alanının plan notlarına bakıldığında Başakşehir Kayabaşı'ndaki ticaret alanına iş merkezi, ofis, büro, avm, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama merkezi, otel, motel, rezidans,sinema, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, özel eğitim ve sağlık üniteleri yapılabileceği görülüyor. Plan notlarının bir başka ve önemli ayrıntısı ise yapılacak olan binaların yüksekliğinin serbest bırakılması.

Gebze'ye 524 konut
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli Gebze'de yaptıracağı 1. etaptaki 524 konut için ihale açtı. Yapılan açıklamalara göre Kocaeli Gebze'de yaptırılacak olan 524 konut tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Konutlara ek olarak konvansiyonel kalıp sistemiyle 3 ticari ünite, 1 sosyal tesis, ada içi altyapı, imar yolları ve çevre düzenleme işleri de 524 konut inşasına ek olarak yerine getirilecek.
Kocaeli Gebze Güzeller Mahallesi'ndeki konutlar açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhaleyi alan firma on gün içinde arsayı teslim alacak ve 730 gün içinde tüm işleri bitirerek kuruma teslim edecek.


Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön