25 / 04 / 2024

Emlak vergilerinin son ödeme tarihi 2014!

Emlak vergilerinin son ödeme tarihi 2014!

Emlak vergisine; Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm taşınmaz mallar tabi tutuluyor. Vergi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Peki, emlak vergilerinin son ödeme tarihi 2014 ne zaman?



Emlak vergilerinin son ödeme tarihi 2014!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor.


Ödenecek vergi tutarı, taşınmazın değerine, türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. Arsa, arazi, mesken ve işyerlerinin emlak vergisi oranı farklı hesaplanırken; büyükşehir belediyelerinde de vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi muafiyetleri..

Emlak vergisi ödemelerinden 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip; Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları vergiden muaf tutuluyor.


Emlak vergilerinin son ödeme tarihi 2014!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2014 yılının emlak vergileri 2. taksiti ödemeleri Kasım ayında gerçekleşekecek.


Vergi ödemeleri, bağlı olunanan belediyeye yapılıyor. Ancak, gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi muafiyeti için gerekli belgeler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön