26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti 2017 başlıyor!

Emlak vergisi 2. taksiti 2017 başlıyor!

2017 yılına ait emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri yarın başlıyor. Ödemeler 30 Kasım'a kadar devam edecek..



1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. 

 

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

 

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödenen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Kasım itibari ile başlıyor. Vergi ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam edecek.

 

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.Buna göre Kasım ayı içerisinde toplam emlak vergisi borcunun yarısının ödenmesi gerekiyor.

 

Emlak vergisi oranları

 

Büyükşehir Belediyesi
Binalarda Binde 4 
Meskenlerde Binde 2 
Arazilerde Binde 2 
Arsalarda Binde 6 

Normal Yörelerde  
Binalarda  Binde 2                    
Meskenlerde Binde 1                  
Arazilerde Binde 1                
Arsalarda  Binde 3   

 

Emlak vergisi için ödemeler gayrimenkulün sınırları içerisinde yer aldığı belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.

 

Vergi ödemeleri aynı zamanda internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön