26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksitinde son 15 gün!

Emlak vergisi 2. taksitinde son 15 gün!

Emlak vergisinin 2017 yılına ait 2. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergi mükelleflerinin ödemelerini 15 gün içerisinde tamamlamaları gerekiyor..



1319 sayılı Kanun gereğince ödenen emlak vergisinde 2017 yılına ait 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Buna göre, henüz vergi borcunu ödememiş olan kimselerin ödemelerini 15 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekiyor.

 

Emlak vergisini bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

 

2017 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu 2018 yılı içerisinde başlıyor. Ancak 31 Aralık 2017 tarihine kadar belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor.

 

Emlak vergisi ödeme yerleri 
 


Emlak vergisi, ilçe belediyesinden ödeniyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.
 


Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön