29 / 03 / 2024

Emlak vergisi borcumu nasıl öderim?

Emlak vergisi borcumu nasıl öderim?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde verilebiliyor. Peki, siz de taşınmaz malınız var ve "Emlak vergisi borcumu nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..



Emlak vergisi borcumu nasıl öderim?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde verilebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Vergide meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyet koşullarını yerine getiren kimseler, belediyeye müracaat ederek 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri için muaf olabiliyor.


Ancak muafiyet hakkı bulunmayan kimselerin vergi borcunu zamanında ve eksiksiz ödemesi gerekiyor. Peki, siz de taşınmaz malınız var ve "Emlak vergisi borcumu nasıl öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi borçları, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. 


Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



Emlak vergisi ödemeleri 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön