19 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 6 gün!

Emlak vergisi için son 6 gün!

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. İkinci taksitlerin Kasım ayında ödendiği emlak vergisi için son 6 gün bulunuyor...



Emlak vergisi için son 6 gün!

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi mükellefleri, ilk taksitini Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödüyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2014 yılına ait emlak vergisi 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Emlak vergisi için son 6 gün bulunuyor. 


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor.



Emlak vergisi geri ödemesi nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön