26 / 04 / 2024

Emlak vergisi ikinci taksiti 2017!

Emlak vergisi ikinci taksiti 2017!

Her sene belediyeye ödenen vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor. Bu vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti 2017 ne zaman?



1319 sayılı kanun gereğince tüm mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisini gayrimenkul sahipleri ödüyor.


Kim ne kadar taşınmaz mala sahipse, hepsi için ayrı ayrı vergi ödemek ile mükellef oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi birinci taksiti için ödemeler 31 MAYIS'ta sona erecek. Buna göre mükelleflerin önünde daha 2 ayları bulunuyor. Peki, eEmlak vergisi ikinci taksiti 2017 ne zaman ödenir?


Emlak vergisi ikinci taksiti 2017

Emlak vergisi ikinci taksiti her sene olduğu gibi bu sene de KASIM ayı içerisinde ödeniyor. Ödemeler 1 KASIM'da başlayacak, 30 KASIM'da sona erecek. 30 Kasım'ın hafta içi olması nedeniyle ödemeler Aralık ayına sarkmayacak.


Bu sene içinde gayrimenkul satın alan kimseler ise emlak vergisi için 2017 yıl sonuna kadar beyanname verebilecek. Beyannameler ilgili belediyeye verilecek.


Emlak vergisi ödeme yerleri

1- İlçe belediyeleri

2- Anlaşmalı bankalar ve ATM'leri

3- E-belediye

4- PTT Havalesi

5- Vergi internet şubesi




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön