23 / 04 / 2024

Emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?

Emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?

Emlak vergisi gayrimenkul sahipleri tarafından belediyeye ödeniyor. Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs olmak üzere toplam 3 ayda ödeniyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?



Emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri, intifa hakkı sahipleri ya da her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergide meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bu kimselerin bir dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin ödemelerini belediyeye yapmaları gerekiyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs olmak üzere toplam 3 ayda ödeniyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?


Emlak vergisi ikinci taksiti yalnız Kasım ayı içerisinde ödeniyor.Ay sonunun hafta sonuna gelmesi halinde ise ödeme en son Aralık ayının başında yapılabiliyor.



Vergi takvimi Kasım 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön