28 / 03 / 2024

emlak vergisi kaç ay ödenir

emlak vergisi kaç ay ödenir

Emlak vergisi gayrimenkul sahipleri tarafından belediyeye ödeniyor. Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs olmak üzere toplam 3 ayda ödeniyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?

Emlak vergisi kaç ayda bir ödenir?

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemeler, ev, dükkan, arsa ve araziler için yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi kaç ayda bir ödenir?

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran mükelleflere müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yapıp, borcunuzu kapatabiliyorsunuz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...

Emlak vergisi borcu affı!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Peki emlak vergisi borcu affı nasıl yapılıyor? Son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefler için yapılandırma müjdesini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma başvuruları başladı mı? Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi yapılandırma 2020!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2020...

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca süren bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Bu tarihleri kaçıran vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisi yüzde kaç 2017?

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki, emlak vergisi yüzde kaç 2017? Vergi ne zaman ödenir?

emlak vergisi kaç ay ödenir Haberi

emlak vergisi kaç ay ödenir

Emlak vergisi ikinci taksiti kaç ay ödenir?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri, intifa hakkı sahipleri ya da her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergide meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bu kimselerin bir dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin ödemelerini belediyeye yapmaları gerekiyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan...