19 / 03 / 2024

Emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksit ödemeleri için süre azalıyor. Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyenler faiz ödeme durumunda kalabilir. Peki, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?



 

Emlak sahiplerinin ödediği Emlak Vergisi ile iş yeri sahiplerinin ödediği Çevre Temizlik Vergisi ödemelerini yapmayanlar faiz ödeme durumu ile karşı karşıya kalabilir. Ödemelerini düzenli olarak yapmak isteyen vatandaşlar için ilk taksit ödeme günü  31 Mayıs 2019 Cuma günü olarak açıklandı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin 1. taksitini ödemek isteyen vatandaşlar için bazı belediyeler vezneler cumartesi ve pazar günleri de açık olacak. Mükellefler belirtilen tarihler içerisinde vergi taksitlerini ödememeleri halinde gecikme faizi ödeyecekler. 

Vergi ödemeleri her il ve ilçede bulunan vergi dairelerine ödeniyor.  Vergi mükellefi olan kişi kimliğiyle birlikte vergi dairesine gidip 2019 yılında ödemesi gereken 1. taksit tutarını ödeyebilir.  Şimdiye kadar hiç vergi ödememiş mülk sahiplerinin ise öncelik beyanname vermesi zorunlu. Beyannameden sonra ödemediği yıl kadar belirtilen miktar mükellefe belirtiliyor.

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?


Geri Dön