26 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ilgili belediyeye ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Mükelleflerin vergi ödemeleri 15 gün sonra Kasım ayı itibarıyla başlıyor...



Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Mükelleflerin vergi ödemeleri 15 gün sonra Kasım ayı itibarıyla başlıyor.


1 Kasım tarihinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 2 Kasım'da başlayacak emlak vergisinde, vergi borcunun kalan diğer yarısının ödemesi yapılıyor.


Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son ödeme tarihi ise Aralık ayının başı olarak tespit ediliyor. Vergi için ödenen bedel, taşınmaz malın değeri ve türüne göre belirlenen emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Ayrıca büyükşehirlerde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 2015 yılı emlak vergisi oranları ise şu şekilde sıralanıyor:


2015 Emlak vergisi oranları..

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?



Işıl Seren KESKİN/Emakkulisi.com




Geri Dön