20 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2018!

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2018!

Vergi takvimine göre 1 Mart'ta başlayan emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, vergi en son ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi son ödeme günü..



1319 sayılı kanun gereğince tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisini her sene mal sahipleri ödüyor. Gayrimenkul kullanılsa da kullanılmasa da ödenen bu vergi ilçe belediyelerince tahsil ediliyor.

Gayrimenkulü yeni satın alan kimseler öncelikle beyanname veriyor. Emlak vergisi beyannamesi için tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, vergi numarası, o yıla ait bedelde damga pulu gerekli oluyor.

Emlak vergisi ödemesi için ise kimlik belgesi ile ilçe belediyesine müracaat edilmesi yeterli oluyor. 

Emlak Vergisi ödemeleri, ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılacağı gibi ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor. Ayrıca ödemeler PTT aracılığı ile de yapılabiliyor.

Emlak vergisi tarihleri
Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayında başladı. İlk taksit ödemeleri 3 ay süren emlak vergisinde bu taksit en son 31 Mayıs'ta ödenecek.

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise 1-30Kasım tarihleri arasında tahsil edilecek.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön