25 / 04 / 2024

Emlak vergisi uzatıldı mı?

Emlak vergisi uzatıldı mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahipleri tarafından her sene bu vergi ödeniyor. Peki 2015 yılı emlak vergisi uzatıldı mı?



Emlak vergisi uzatıldı mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahipleri tarafından her sene bu vergi ödeniyor.


Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin 2015 yılı 1. taksitleri Mart ayında başlamıştı. Bilindiği üzere ilk taksitler Mart ayından Mayıs ayının sonuna kadar ödenebiliyor. Peki, 2015 emlak vergisi uzatıldı mı?


2015 yılı vergi takvimi gereğince emlak vergisinde herhangi bir süre uzatımı bulunmuyor. Ancak 31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile ödemeler 1 Haziran 2015 tarihinde son bulacak.


İkinci taksitlerin ise Kasım ayında ödendiği emlak vergisinde vergi belediyece tahsil ediliyor. Vergi internet üzerinden de ödenebiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


Emlak vergisi oranları 2015:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisine ne kadar zam geldi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön