25 / 04 / 2024

Emlak yetki belgesi son tarih!

Emlak yetki belgesi son tarih!

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken yetki belgesi alma süresi uzatılmıştı. İşte emlak yetki belgesi son tarih...



Taşınmaz ticaretiyle iştigal eden tacir ile esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için alması gereken yetki belgesinde süre 31 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazezete yayınlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında taşınmaz ticareti yetki belgesi yürülüğe girdi.

Yetki belgesi başvuru 2020

Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girip başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ticaret İl Müdürlükleri sistem üzerinden gelen başvuruların ardından başvuru yapan işletmeyi yerinde ziyaret ederek, yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol ediyor. İncelemeleri tamamlanan işletmelere yedi rakamdan oluşan ve il plaka koduna göre bir numara veriliyor.

Emlak yetki belgesi son tarih

Yetki belgeleri her işletme için ayrı ayrı düzenleniyor ve 5 yıl geçerli oluyor. Yetki belgesinin işletmede herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılması gerekiyor. 

Emlak sektöründe faaliyette bulunanların ve bundan sonra sektöre giriş yapacaklar ile emlak ofislerinde çalışan danışmanlara, ofisin ana yetki belgesine bağlı olarak koyulan yetki belgesinde süre doldu. 

10 maddede emlakçılıkta devrim!

Yetki belgesi olmayan emlakçıya 25 bin TL ceza!


Geri Dön