20 / 04 / 2024

Emlakçılık yapmak!

Emlakçılık yapmak!

Emlakçılık yapmak konusu biraz insanları etkileme ve iletişim gücüne dayanıyor. İyi bir emlakçı alım satım konularında insanlarla doğru iletişimde bulunmalı ve onları sonuç odaklı yönlendirmelidir...




Emlakçılık yapmak!


Emlakçılık yapmak bir gayrimenkulün satış, kiralama ve pazarlama sürecini yönetirken bunların sözleşmelerini yapmaya yetkili olmaktır. Bu işlemler doğrultusunda iyi bir emlakçı çalışmalarında portföy oluşturarak pazarlama teknikleriyle gayrimenkulün sunumunu yapmayı bilmelidir.


Emlakçının tapu mevzuatını iyi bilmesi gerekiyor. Tapu işlemleri yapmak için belediyelerden aplikasyon, bölge imar planı çıkarma, harita ve plan okumasını, şehir planlarını incelemesini bilmelidir. Kadastro mevzuatını bilmekte emlakçının görevlerinden biridir. Çünkü Kadastro müdürlüklerinden röperli kroki ve çap belgesi almalı; ayrıca Mortgage ve konut kredi sistemini iyi bilmelidir.


Emlakçılık yapmak zor bir iş olmakla beraber bir emlakçının gayrimenkul hukuk mevzuatını da iyi bilmesi gerekiyor. Bunlar imar, iskan, kat mülkiyeti, kamulaştırma kanunu gibi işlemlerin bilinmesidir. Emlakçı, emlak vergisi, KDV, V.UK bilmelidir. Emlakçı noterden satış vaadi sözleşmesi yapmayı kısacası gayrimenkul hizmetlerinin bütününe satıcı, alıcı ve kiracı arasında komisyonculuğu iyi bilmelidir.



Emlakçılık nasıl yapılır?
Emlakçılık yapmak için gerekenler!
Emlakçılık ne demektir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön