26 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına dair son durum!

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına dair son durum!

Emekli maaşları gündemde yer alıyor. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!



EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerinde, en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören önerge kabul edildi. 3600 ek gösterge ile ilgili torba kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda da görüşüldü. Bu görüşmede halihazırda 2500 TL olan en düşük emekli aylığının 3000 TL ‘ye çıkartılmasını öngören madde değiştirildi. En düşük emekli aylığı 2500 TL’den 3500 TL’ye çıkarıldı.  

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli aylığının 3000 liraya çıkartılması halinde 550 bin kişinin yararlanacağını, maliyetinin de 780 milyon lira olduğunu söyledi. Başkanvekili Elitaş, kabul edilen önerge ile en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkartılmasıyla 1.7 milyon kişinin yararlanacağını, maliyetinin de 3.7 milyar liraya ulaşacağını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ek gösterge paketinin toplam maliyetinin de 30 Haziran tarihinden itibaren bu artış öncesi 20 milyar lira olduğunu ifade edildi.

TBMM'de son dakika 2 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkartıldı. TÜİK’in açıkladığı verilerle enflasyon yüzde 73,5, ENAG’a göre ise yüzde 160 seviyesinde hesaplanması, gıda enflasyonunun yüzde 91,6 olarak hesaplanması ve son dönemde altı aylık enflasyonun da eklenmesi ile enflasyonun yüzde 75'i aşması bekleniyor bu bilgiler ışığında Tüm bu gelişmeler ışığında emeklilerin asgari düzeydeki maaşının 2 bin 500 TL’den 3 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Ancak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya çıkarıldı.

Ayçiçek yağları ne kadar? Ayçiçek yağına indirim yapılacak mı?

Bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön