29 / 03 / 2024

En uygun konut kredisi yapılandırma faizi ne kadar?

En uygun konut kredisi yapılandırma faizi ne kadar?

Bankalar konut kredisi için güncel kampanyalar kapsamında faiz oranlarını düşürürken yapılandırma faizleri sabit kalıyor. Güncel olarak en uygun yapılandırma faizi ne kadar?



Bankaların kredi faiz oranları 2018’in ikinci yarısı sonrasında yaşanan kur krizi ile hızla yükseldi. Söz konusu dönemde konut kredisi faiz oranları hemen her bankada yüzde 2’nin üstüne çıkarken birçok bankada %3’lerin bile üzerini gördü.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; faizlerin yüksek olduğu dönemde konut kredisi çekmek durumunda kalan vatandaşlar yüksek ödemelerle taksitlerine devam ederken yapılandırma kampanyası bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda konut kredisinde en düşük faiz oranı olan yüzde 1.98 üzerinden kredi kullanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için kamu bankaları kampanya düzenlese de oranlar tüketiciyi memnun etmiyor.

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank 500.000 TL’ye kadar olan konut kredileri için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi yapılandırma işlem yapmaya devam ediyor. Fakat güncel faiz oranları sıfır konutta yüzde 0.79 ve ikinci el konutta yüzde 0.94 olarak uygulanıyor.

Özel bankalarda ise ikinci el konut için kredi faiz oranları yüzde 0.89’a kadar gerilmiş durumdayken tüketiciler yapılandırma faizlerinde yeni bir kampanya bekliyor.

Coronavirüs salgınının ekonomide ve ödemelerde yarattığı zorluk karşısında pek çok kampanya sunan bankaların bu zor günlerde konut kredisi yapılandırma için de bir kampanya düzenleyip düzenleyemeyeceği merakla bekleniyor

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

Güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar?


Geri Dön