28 / 03 / 2024

2020 konut kredisi yapılandırma yapan bankalar!

2020 konut kredisi yapılandırma yapan bankalar!

Ev almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında ''En ucuz kredi imkânı sağlayan bankanın hangisi?'' geliyor. İşte konut kredisi yapılandırma yapan bankalar ve faiz oranları...



Ev sahibi olmak isteyen ancak nakit parası olmayanlar bankalardan konut kredisi çekebiliyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut kredisi kullanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İlk önce müşterinin kredi geçmişi değerlendirilerek daha önce kredi alıp almadığı veya borcu var mı, yok mu diye araştırılıyor. Kullanılacak konutun krediye uygun olması şartı bulunuyor. Ardından eksper raporunun elverişli olması gerekiyor. Son olarak ise bankanın vereceği kredinin taksitleri devreye alanması gerekiyor. Eğer kredini ödemekte zorlanıyorsanız, kredi yapılandırma ile kredi borcunuzu ödemeniz durumunda bankanın sunduğu farklı faiz oranı ile kalan borcunuzun yeniden hesaplayabilirsiniz. Konut kredisi yapılandırma şartları gibi en çok araştırılan soruların cevapları...

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA ŞARTLARI

Konut kredisi yapılandırma işlemi bankadan bankaya değişiyor. Konut kredisi yapılandırma için örneğin Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi yapılandırma için ağustos ayından bu yana uygulanan kampanya kapsamında 500.000 TL' ye kadar krediler için 15 yıl vadeye kadar yüzde 0,99 faiz oranı ile kredi kullandırım yapacağını duyurdu. 500.000 TL üzeri krediler için de 1,19 faiz oranı ile kredi sunulacağını açıklanmıştı.

Yüksek faiz oranı ile konut kredisi çekmek zorunda kalan vatandaşlar 0.79 konut kredisi faiz indirimi ile bu fırsatı kaçırdı. Konut kredisi yapılandırması yapan bankalara göre faiz oranlarında büyük bir değişim yaşanıyor. Konut kredisini ise şu bankalar yapıyor:

  • Ziraat Bankası
  • Türkiye Halk Bankası
  • Vakıf Bank
  • Akbank
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • Türkiye İş Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • ING Bank
  • TEB
  • QNB Finansbank

Ziraat bankası faiz oranı nisan ayı için konut kredisini Ziraat bankası üzerinden yapılandırmak isteyen vatandaşlar için Ziraat bankası 180 ay vadeye kadar aylık yüzde 0,94 faiz oranı uyguluyor. Vakıf bankası ise konut kredisi yapılandırma faiz oranı en fazla 180 aya kadar vatandaşlara yeniden yapılandırma fırsatı sunuyor. Banka içerisinde bulunduğu ay için yapılandırma uygulayacağı faiz oranı ise yüzde 0,93 oranındadır. Halk Bankası'nın uygulayacağı faiz oranı 180 ay vadelerin hepsine aylık yüzde 0,94 faiz oranı ile uygulanıyor.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA HESAPLAMA

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, hayallerine ulaşmak için gerekli bazı bankalardan bazı şartlara göre konut kredisi kullanabiliyor. Ödemede güçlük çektikleri krediler için yapılandırma tercihinde bulunurlar. Konut kredisi yapılandırması hesaplama işlemi yaparken, istenen vade ve faiz oranına göre taksit tutarı belirlenir. Daha sonra ise taksit tutarının faiz oranı ile çarpımı sonucu ödenecek faiz tutarı bulunulmaktadır. Yapılandırma yapan bankaların ne kadar oranla faiz oranından size uygun olanı bulabilirsiniz. Bunun için Konut kredisi yapılandırması hesaplama işlemi yapmak gerekiyor. İnternet üzerinden kolay bir şekilde hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Konut kredisi yapılandırma yorumları yapanlar genellikle olumlu şekilde yapıyorlar. Yüksek faizde çektikleri krediyi düşük faizde yapılandırarak faiz indirimine gitmiş oluyorlar.

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi faiz oranları yükseliyor mu?

Konut kredisi faizleri Ekim 2020'de ne oldu?

 

 

 

 


Geri Dön