19 / 04 / 2024

HalkBank konut kredisi yapılandırma masrafları!

HalkBank konut kredisi yapılandırma masrafları!

Kamu Bankalarının yoğun talep gören yapılandırma kampanyası dahilinde HalkBank yüzde 0.99 faiz ile konut kredisi yapılandırma işlemi yapıyor. Peki yapılandırma masraflarına kadar oluyor?



HalkBank hesaplı evim konut kredisi için diğer kamu bankaları ile beraber Ağustos başından itibaren konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü. HalkBank kampanya dahilinde 500.000 TL’ ye kadar krediler için 15 yıl vadeye dek yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor

Yüksek faizlerle kredi kullanan vatandaşın mağduriyeti uzun aylar sonra son bulmaya başladı. Bankadan yaptığı açıklama ile Ekim başından itibaren konut kredisi yapılandırmaya başladığını açıklandı. Kampanya sonrası binlerce vatandaş yapılandırma kampanyasından yararlanmak için kamu bankalarına talepte bulundu. Yapılandırma kapsamında 500.000 TL kadar olan 2019 Ağustos ayı öncesinde kullanılmış konut kredilerini yüzde 0.99 faizle refinanse etmek mümkün.

HalkBank Konut Kredisi Yapılandırma Masrafları

Konut kredisi yapılandırma esnasında banka eski kredi borcunu kapattığı için erken ödeme cezası alınıyor. Bu tutar 36 ay vade ve üzeri konut kredileri için yüzde 2, 36 ay vade altındaki konut kredileri için ise yüzde 1 şeklinde uygulanıyor. Bunun yanında yeniden kredi kullanımından doğan ipotek tesis ücreti ve kredi tahsis ücreti ve diğer dosya masrafları ile kişiye göre değişiklik gösteren sigorta masraflarının ödenmesi gerekiyor. Kredi yapılandırmak isteyen tüketicinin yapılandırma masraflarını ve faiz indirimlerini kontrol ederek karını doğru hesaplamaması halinde faiz oranları düşse de yapılandırma daha da maliyetli hale gelebiliyor.

Söz konusu hesap Kredi Pazarı’nın  refinansman sayfasından güncel konut kredisi ve dosya masrafları ile kolaylıkla yapabiliyor.

HalkBank Konut Kredisi Yapılandırma

Hesaplama HalkBank’tan yüzde 0.99 faiz oranı ile 100.000 TL tutardaki konut kredisi 10 yıl vade ile yapılandırıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 1.430 TL oluyor. Vade sonunda yapılandırma kredisine ödenen toplam tutar ise 171.300 TL’ ye karşılık geliyor.
 


Geri Dön