29 / 03 / 2024

Kamu bankaları konut kredisi yapılandırma yapıyor mu?

Kamu bankaları konut kredisi yapılandırma yapıyor mu?

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank konut kredisi yapılandırma yapıyor mu?



Kamu bankaları yaklaşık bir buçuk ay süren kampanyalı yüzde 1.28 faizli konut kredisi kampanyasına son verdi. Bankalar kampanyalı faiz oranlarının uygulandığı dönemde konut kredisi yapılandırması yapmıyordu. Peki bankalar artan faiz oranları ile yapılandırma yapıyor mu?

Ziraat Bankası Bankası Konut Kredisi Yapılandırma

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Ziraat Bankası geçtiğimiz ay konut kredisi faiz oranları yüzde 1.28 olarak uygulanırken bir kaç günlük konut kredisi yapılandırma kampanyası uyguladı. Konut kredisi faiz oranlarının yaklaşık 15 baz puan üzerinde uygulanan yapılandırma kredi faiz oranına rağmen kampanya çok kısa sürdü. Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarında güncellemeye gitmesi ile KrediPazari.com banka görevlilirinden bilgi aldı. Ziraat Bankası artan konut kredisi faiz oranlarına rağmen konut kredisi yapılandırma uygulamıyor.

VakıfBank Konut Kredisi Yapılandırma

VakıfBank hafta başından itibaren konut kredisi faiz oranlarında iki kez faiz artışı uygulayarak güncel faiz oranlarını yüzde 1.55 olarak uygulamaya başladı. Banka görevlileri ile yapılan görüşmede VakıfBank’ın da konut kredisi yapılandırması yapmadığı öğrenildi.

HalkBank Konut Kredisi Yapılandırma

HalkBank da bu salı diğer kamu bankaları ile beraber konut kredisi faiz oranlarında artış uyguladı. Banka kampanyalı konut kredisi için maaş müşterilerine yüzde 1.49 faiz oranı sunarken maaş müşterisi olmayan tüketicilere de yüzde 1.55 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. Banka görevlilerinden edinilen bilgiye göre HalkBank’da da konut kredisi yapılandırma yapıldığı öğrenildi.

2018 Eylül - 2019 Şubat arası dönem de piyasadaki en düşük konut kredisi faiz oranı olan yüzde 1.98 üzerinden konut kredisi kullanan vatandaşlar kamu bankalarından konut kredisi yapılandırma kampanyası bekliyor. Konut kredisi yapılandırma haberi bankaların bu haftaki konut kredisi güncellemesinde de gelmedi.


Geri Dön