19 / 04 / 2024

HalkBank konut kredisi yapılandırma yapıyor mu?

HalkBank konut kredisi yapılandırma yapıyor mu?

Konut kredisi faizlerini düşüren ve taksitlerini ödeyemeyen müşterilerine erteleme imkanı sunan HalkBank konut kredisi yapılandırma yapmaya başladı mı?



Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında konut kredisi faizlerin yüzde 1'in altına indirerek kredi faizlerinin düşmesinin öncü rol oynayan HalkBank, Ocak ayı itibariyle ise sıfır konut projelerine yönelik olarak yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında ilk defa satılan konutlar için faz oranlarını yüzde 0.79’a düşüren banka bu hafta se coronavirus sebebiyle ekonomik güçlük çeken müşterilerine kredi ödemelerine erteleme kampanyası başlattı.

HalkBank ticari müşterileri için ise yeni bir desteğe daha imza attı. Banka dün itibariyle uygulamaya başladığı “Esnaf Destek Paket” kampanyası kapsamında esnaf ve sanatkârlara 25.000 limitli, 6 aya kadar ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli İşletme Kredis kullanma mkânı sağlıyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; arka arkaya pek çok ihtiyacı gören ve konut kredisi faizlerinin düşmesinde öncülük eden bankadan tüketici beklenti konut kredisi yapılandırma kampanyası yapması yönünde. Salgın sebebiyle kredi HalkBank kredi borçlarını erteleme de geçtiğimiz dönemlerde yüksek faiz oranları ile bankadan konut için kredi kullanan tüketiciler yapılandırma kampanyası bekliyor.

HalkBank 0.79 Konut Kredisi Hesaplama

Halkbank’tan 250.000 TL tutarda ve 15 yıl vadede ikinci el konut için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler yaklaşık 2.900 TL oluyor. Kredinin geri ödemesinde 519.000 TL’ ye karşılık geliyor.


Geri Dön