29 / 03 / 2024

En yeşil rezidans ve ofis karma projesi Soyak Soho, ‘LEED Gold’ sertifikalı oldu!

En yeşil rezidans ve ofis karma projesi Soyak Soho, ‘LEED Gold’ sertifikalı oldu!

Yeşil bina olarak tasarlanan Soyak Soho, USGBC tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Efficiency Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikasını Gold seviyesinde almaya hak kazandı...



Yeşil bina olarak tasarlanan Soyak Soho, USGBC (US Green Building Council-ABD Yeşil Binalar Konseyi) tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Efficiency Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikasını Gold seviyesinde almaya hak kazandı. Gayrettepe’de yer alan rezidans daireler ve ofisten oluşan karma proje Soyak Soho’nun inşa ve tasarım aşamalarında çevreyi ve doğal yaşamı korumak, enerji ve su tasarrufu sağlamak için pek çok uygulamaya yer verildi.


Sürdürülebilir yaşam yaklaşımı çerçevesinde projelerini oluşturan ve çevre dostu yeşil binalar tasarlayan Soyak’ın, Soyak Soho projesi LEED Gold sertifikasına sahip oldu. 1998 yılından bu yana yeşil binalara sertifika veren Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi USGBC (US Green Building Council)’nin gümüş üyesi de olan Soyak Holdig’in CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel “Soyak olarak, geliştirdiğimiz konut projelerinde de sosyal, çevresel ve toplumsal sorumlulukla hareket ediyoruz. Birçok projede, sulama sistemlerinden ısınma ve aydınlatmaya uzanan geniş yelpazede enerji verimliliği ve tasarrufunu hedef alarak; çevre dostu uygulamalarla, daire sahiplerinin ev ekonomisine katkı sağlıyor ve doğal yaşamı korumayı sürdürüyoruz. Zincirlikuyu’daki Soyak Soho Projemiz de bunlardan biri. Soyak olarak, 2006 yılında Sürdürülebilir Yaşam Raporu ile başlayan sürdürülebilirlik ve yeşil bina yolculuğumuz bizi bugün sektörde en çok yeşil bina üreten firma konumuna getirmiştir. 21. yüzyılın şehirlerinde yeşil binaların önemi daha da artacak. Ve 21.yüzyılda yapılacak olan bina yatırımlarının geleceğimiz için daha sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Ancak buradaki kritik başarı faktörü, yeşil dönüşüm için toplumsal farkındalıktır. Çünkü yeşil dönüşüm sadece teknik ve çevreci bir mesele değildir. Aynı zamanda topyekün bir davranış değişikliğidir” dedi.


 


Toplam 9 adet yeşil proje ile Türkiye’de en çok yeşil proje geliştiren gayrimenkul firması olan Soyak’ın inşa ettiği LEED sertifika adayı binalar arasında aşağıdaki projeler yer alıyor:


·         Soyak Kristal Kule – LEED CS Silver


·         Soyak Soho – LEED NC Gold


·         Soyak Optimus First – LEED NC Gold


·         Soyak Optimus Gold – LEED NC Gold


·         Soyak Optimus Master Site – LEED NC Gold


·         Soyak Siesta Blue – LEED NC Silver


·         Soyak Siesta Oxygen – LEED NC Silver


Geri Dön