24 / 04 / 2024

Engin Altay'dan kira yardımı eleştirisi!

Engin Altay'dan kira yardımı eleştirisi!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, iktidarın esnafa yönelik kira yardımı uygulamasını eleştirerek yardım tutarının esnafın kira giderini karşılamaktan uzak olduğunu iddia etti.



CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

- "İstanbul'a küçücük ekmek büfesini sığdıramadınız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Engin Altay, iktidarın esnafa yönelik kira yardımı uygulamasını eleştirerek yardım tutarının esnafın kira giderini karşılamaktan uzak olduğunu iddia etti. Esnafın tek giderinin kira olmadığına; vergi, stopaj gibi ödemeleri bulunduğuna değinen Altay, "Nasıl ödeyecek bu adam? 'Koskoca devletim.' diye caka satıyorsun, hava atıyorsun. Tunus'a 5 milyon dolar hibe yapıyorsun, Sudan'ın 3,5 milyon dolar IMF borcunu üstleniyorsun da esnafını niye düşünmüyorsun?" diye sordu.

Esnafın aç olduğunu öne süren Engin Altay, iktidarın bunu kabul etmediğini, "insanlarla dalga geçer gibi 750 ve 1000 liralık kira yardımı yaptığını" belirtti.

İstanbul'da bir Halk Ekmek büfesindeki kuyruk fotoğrafını göstererek İBB Meclisindeki AK Parti Grubu'na, Ekrem İmamoğlu'nun Halk Ekmek büfe sayısının artırılması yönündeki önerisine engel olmamaları çağrısı yaptı. Engin Altay, "İstanbul'a plazaları, gökdelenleri, her şeyi sığdırdınız, küçücük ekmek büfesini sığdıramadınız. Hakikaten milletten bu kadar uzak bir iktidarın, sadece milletin manevi değerlerini istismar ederek ayakta kalma süresinin artık doldurduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Murat Kurum'dan esnafa kira müjdesi!


Geri Dön