20 / 04 / 2024

Enka İnşaat İngiltere'de 184 milyon sterlinlik proje üstlendi!

Enka İnşaat İngiltere'de 184 milyon sterlinlik proje üstlendi!

Enka İnşat iştirakleri ENKA UK Construction Ltd. ile GE Steam Power Ltd. arasında HPC Borulama Prefabrikasyon ve Montaj İşleri kontratı imzalandı. 



Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından, Enka İnşat iştirakleri ENKA UK Construction Ltd. ile GE Steam Power Ltd. arasında HPC Borulama Prefabrikasyon ve Montaj İşleri kontratına imzaların atıldığını açıkladı. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, toplam 184 milyon sterlin bedelindeki projenin 56 ayda bitirilmesinin öngörüldüğüne dikkat çekildi.

Projenin, İngiltere'nin Somerset bölgesinde yapımı süren olan Hinkley Point Nükleer Enerji Santralinin her iki ünitesinin türbin adalarındaki bütün borulama işlerini kapsadığı ifade edildi. 

Enka İnşaat'ın KAP açıklaması:

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. iştiraklerinden ENKA UK Construction Ltd. ile GE Steam Power Ltd. arasında HPC Borulama Prefabrikasyon ve Montaj İşleri kontratı imzalanmıştır. İngiltere'nin Somerset bölgesinde yapımı devam etmekte olan Hinkley Point Nükleer Enerji Santralinin her iki ünitesinin türbin adalarındaki tüm borulama işlerini kapsayan proje, toplam 184 milyon İngiliz Sterlini bedelinde olup, projenin 56 ayda tamamlanması öngörülmektedir. 

Enka İnşaat İngiltere de 184 milyon sterlinlik proje üstlendi!

Gürcistan projesi için fesih başvurusu

Diğer taraftan Enka İnşaat bir başka KAP bildiriminde ise Gürcistan devleti ile 25 Nisan 2019'da imza attığı Yap-İşlet Sözleşmesini feshetmek amacıyla başvuruda bulunduğunu duyurdu. 

Açıklamada, uzun zamandır süren sözleşme ihlalleri ve mücbir sebeplerden dolayı projenin feshi amacıyla bildirim yapıldığı söylendi.

Enka İnşaat'ın KAP açıklaması:

Şirketimizin, %90'ına sahip olduğu iştiraki, ENKA Renewables LLC firması, Gürcistan'daki Namakhvani Cascade HES Projesi'nin geliştirilmesi, inşası, sahiplenilmesi ve işletilmesi kapsamında Gürcistan Devleti ile 25 Nisan 2019 tarihinde imzaladığı Yap-İşlet Sözleşmesini, uzun süredir devam eden sözleşme ihlalleri ve mücbir sebeplerden dolayı feshetmek için Gürcistan Devletine bildirimde bulunmuştur.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!


Geri Dön