26 / 04 / 2024

Enver Demirel: Etimesgut daha çok gelişecek!

Enver Demirel: Etimesgut daha çok gelişecek!

Belediye Başkanı Demirel nüfusu 500 bini aşan ve Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen ilçesi olan Etimesgut’un gelişim vizyonunu anlattı. İlçedeki inşaat yatırımcılarının sorunlarını dinledi.




Nüfusu 500 bini aşan ve Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen ilçesi olan Etimesgut’un gelişim vizyonunu anlatan Demirel; “Önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte nüfusumuz 1 milyona ulaşacak” diyerek, Etimesgut’un önümüzdeki süreçte geçen 5-10 yılda olduğundan daha hızlı gelişeceğinin mesajını verdi.


Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (EİMDER) toplantısına katıldı. Dernek salonunda düzenlenen toplantıya Demirel’in yanı sıra EİMDER Başkanı Baki Çelen ile Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Mustafa Şahin ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlerinin belediyeden istekleri, şikayet ve önerileri masaya yatırıldı. Müteahhitler, yaşadıkları sorunları içeren gündem maddelerini ve çözüm önerilerini Demirel’le paylaştılar.Dernek Başkanı Baki Çelen, Mania Planı’nın müteahhitlerin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek, “Mania planı hem bizim hem de Etimesgut’un gelişiminin önünde engeldir. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekir” dedi. Başkan Demirel’in, müteahhitlerin sorunlarının çözümü noktasında olumlu bir yaklaşım sergilediğini ve kendilerine büyük destek verdiğini kaydeden Çelen, Demirel’e müteahhitler adına teşekkür etti.



MANİA PLANI SORUNU

Müteahhitlerin istek ve önerilerini dinleyen Demirel, binin üzerinde müteahhidin Etimesgut’ta faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, “Müteahhitlerimizin problemlerini yakından takip ediyoruz. Yaşadıkları sıkıntıları çözmek adına birçok kurum ve kuruluşla görüşmeler yaptık. Mania Planıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’yle ortak bir politika geliştirdik. Milli Savunma Bakanımızla, askeri yetkililerle görüşmeler yaptık. İnşallah kısa sürede müteahhitlerimizin lehinde bir karar çıkmasını arzuluyoruz” dedi.



‘KURALLARA UYUN’

Müteahhitleri kanun ve kurallara uymaları ve vatandaşları mağdur etmemeleri konusunda uyaran Demirel, “Her meslekte olduğu gibi müteahhitlik sektöründe de işini hakkıyla yapmayan, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek vatandaşı mağdur edenler var. Bunlara fırsat vermemeliyiz” şeklinde konuştu.



ETİMESGUT GELİŞİYOR

Başkan Demirel, Etimesgut’un gelişim vizyonuyla ilgili de müteahhitleri bilgilendirdi. Etimesgut’un çok hızlı geliştiğini ve bu büyüme hızıyla 10 yılık süreç içinde nüfusunun 1 milyona ulaşacağını öngördüklerini ifade eden Demirel, “Etimesgut yalnız Ankara’nın değil, ülkemizin, her yönüyle en hızlı büyüyen ve gelişen bir ilçesidir. Hem vatandaşımız hem de yatırımcılarımız için tam anlamıyla bir cazibe merkezi durumundadır. Çok iyi bir imaja sahip olan ilçemizin bu imajını güçlendirmek ve hem ilçemizin hem de vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Hayata geçireceğimiz yeni hizmet ve projelerimizle ilçemiz daha iyi noktaya gelecek, yaşam kalitesi daha da artacaktır” dedi.



Anayurt 


Geri Dön