29 / 03 / 2024

Er Yatırım 300 milyon dolarlık yatırımla on yılda 20 otel açacak!

Er Yatırım 300 milyon dolarlık yatırımla on yılda 20 otel açacak!

Uzun yıllardır kömür ve denizcilik alanlarında faaliyet gösteren Er Şirketler Grubu, kurduğu Er Yatırım ve Turizm ile markalı otel yatırımcısı olarak sektör oyuncuları arasında yerini aldı. Er Yatırım ve Turizm, İzmir’de ilk otelinin yatırımına başladı...




Turizm sektörüne markalı otel yatırımcısı olarak giren Er Yatırım ve Turizm, İzmir’de ilk otelinin yatırımına başladı. Uzun yıllardır kömür ve denizcilik alanlarında faaliyet gösteren Er Şirketler Grubu, kurduğu Er Yatırım ve Turizm ile markalı otel yatırımcısı olarak sektör oyuncuları arasında yerini aldı. Şirket, 300 milyon dolar yatırımla 10 yılda 20 otel açmayı hedefliyor. İzmir’de ilk otel yatırımını Bayraklı ilçesinde başlatan Er Yatırım, İstanbul'daki otel yatırımları için de arazi aldı. Eskişehir, Konya, Mersin, Gaziantep, İzmit, Çanakkale, Adana, Mardin, Diyarbakır ve Trabzon gibi potansiyeli yüksek Anadolu şehirlerinde de otel için arsa bakıyor.


Yatırım alanı olarak üç dört yıldızlı şehir otelciliğini belirlediklerini ifade eden Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, yatırımlarının ağırlıklı İstanbul’da olacağını, ancak potansiyeli yüksek Anadolu şehirlerine de otel yapmayı planladıklarını söyledi. Ulusal ve uluslararası otel yatırımcılarının Anadolu’ya büyük ilgi gösterdiğini belirten Çelikkanat, “Portföyümüzde adet olarak ağırlıklı dilim İstanbul’da olacak ancak İstanbul halâ ticaretin kalbinin attığı şehir olsa da medeniyetin beşiği Anadolu, artık ticaretin beşiği oluyor. Anadolu şehirleri, potansiyellerinin farkına varmaya başladı. Düne kadar kimse Mersin’i bilmezken bugün olimpiyatlar yapıldı, Kapadokya, küçük Japonya oldu. Mardin, tüm medeniyetlerin bölgede ilk ziyaret noktası. Anadolu’da havaalanlarının sayısı arttı. Gelir düzeyi yükseldi ve kişilerin harcamaları arttı. Tüm bunlardan dolayı ulusal ve uluslararası turizmin çok ciddi talep gösterdiği Anadolu, bizim açımızdan da önemli bir yatırım alanı. Anadolu’da şehir otelciliğine yönelmemizde, Türkiye ticaretindeki bu yapısal değişimin önemli bir rolü var.” diye konuştu. 


'İZMİR’DE OTEL YATIRIMLARINDA AÇIK VAR'


İlk otel yatırımına İzmir’den başladıklarını kaydeden Çelikkanat, şu bilgileri verdi: “İstanbul’daki yatırımlarımızın prosedürleri uzayınca biraz da tesadüfi olarak  İzmir  projemiz, İstanbul’daki otel yatırımlarımızın önüne geçti. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden İzmir’de, otel yatırımlarında arz açığı var. Buradaki potansiyeli değerlendirmek istedik. Otelimizi yeni kent merkezi olarak görülen Bayraklı’da yapıyoruz. Alışveriş merkezi, rezidans ve ofis alanlarının bulunduğu 'Mistral İzmir' projesinin içerisinde yer alıyoruz. 8 bin metrekare inşaat alanına sahip, 110 odalı, tamamen deniz manzaralı ve 15 metrekarelik balkonları olan, en küçük odası 35 metrekare olan, şehiriçi iş oteli olacak. İşadamlarının tercih edeceği, son teknolojik altyapıya sahip bir otel planlıyoruz. Biz hayata geçireceğimiz otellerimizde iş seyahati yapan misafirleri hedeflediğimiz için çok geniş seçeneklere sahip kahvaltı, esnek check-in saatleri, uçuş saatlerine göre yararlanabilecek birtakım özel hizmetler sunacağız. Otelin inşaat süresini iki yıl olarak belirledik, 2016 sonunda hizmete girmesini öngörüyoruz.”


OTELİ ULUSLARARASI MARKA İŞLETECEK


Uluslararası bilinirliği olan önemli bir dünya markasıyla ön anlaşma imzaladıklarını aktaran Ferzan Çelikkanat, “Otellerimizin işletmeciliği, deneyimli marka tarafından yapılacak. Uluslararası büyük bir markanın alt markası olan bu marka, Türkiye’ye ilk bizimle girecek ve büyüyecek. Tercihimiz aynı markayla ilerlemek ancak lokasyon ve binanın özelliklerine göre birden fazla markayı portföyümüzde barındırabiliriz.” diye konuştu. Çelikkanat, 10 yılda yapacakları otellerle güçlü bir gayrimenkul portföyü de oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.


Sonuç Haber


Geri Dön