25 / 04 / 2024

Ercan Güç kimdir?

Ercan Güç kimdir?

Atek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güç kimdir? Ercan Güç, hangi projeleri hayata geçirdi? Ercan Güç, Atek Yapı'yı ne zaman kurdu? İşte Ercan Güç'ün biyografisi...



Ercan Güç kimdir?

Ercan Güç, İzmir’de Atek Kule projesini hayata geçiren Atek Yapı’nın ve İstanbul’daki Park Oyuncak firmasının sahibidir.


Kapalıçarşı’ya bir çok kuyumcu ustası kazandıran sanatkar Mevlüt Güç’ün oğlu olan Ercan Güç, babası vefat edince iş hayatına atıldı.


Kapalıçarşı’daki işleri tasfiye edip önce oto, sonra kömür işine girdi. Benzin istasyonu, köfte zinciri çalıştırdı. Borsayı ilk keşfedenlerden biriydi, Güney Menkul gibi itibarlı müesseseyi kurdu. 


Kadir Has Alışveriş Merkezini çocuk dünyası şeklinde dizayn etti, oyun parkları, mobese sistemleri ve inşaat işine girdi. 


Borsaya girmek isteyen şirketlere aracılık hizmeti veren, il merkezlerine Mobese sistemlerini kuran, Türkiye’nin ilk çocuk çarşısının bulunduğu alışveriş merkezini işleten Ercan Güç ve oğlu Ali Kerem Güç, son olarak inşaat şirketi kurdu. 


Güney Menkul Değerler, Corvus İletişim, Park Oyuncak Sanayi şirketlerinin yanısıra Kadir Has Alışveriş Merkezi’nin yüzde 50 ortağı ve işleticisi olan ailenin yeni şirketinin adı ise Atek Yapı İnşaat AŞ. 6 milyon TL sermayeli şirket, konut üretimi yapıyor. 


Atek Yapı Yönetşm Kurulu

Ercan Güç - Yönetim Kurulu Başkanı, 

Ali Kerem Güç – Yönetim Kurulu Üyesi, 

Meral Aksoy - Yönetim Kurulu Üyesi. 



Geri Dön