26 / 04 / 2024

Mükerrem Tollu: Erdemli'de önceliğimiz turizm olacak!

 Mükerrem Tollu: Erdemli'de önceliğimiz turizm olacak!

Erdemli Belediyesi yeni dönemde de çalışmalarında hız kesmiyor. Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte kendisine bağlanan beldelere ve köylere de hizmet götürmeye başlayan Erdemli Belediyesi, vatandaş odaklı hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğini duyurdu.




Erdemli Belediyesi yeni dönemde de çalışmalarında hız kesmiyor. Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte kendisine bağlanan beldelere ve köylere de hizmet götürmeye başlayan Erdemli Belediyesi, vatandaş odaklı hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğini duyurdu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, önceliklerinin turizm olduğunun söyledi. 



Erdemli Belediyesi'nin çalışmalarına son hızıyla devam ettiği bildirildi. Son 5 yıl içerisinde Erdemli Belediyesi'nin çalışkan belediye olarak nam saldığını kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bundan sonrasında da daha büyük ve daha çalışkan bir Erdemli Belediyesi ile vatandaşları buluşturacaklarını söyledi. Erdemli Belediyesi'nin son 5 yıl içerisinde birçok alanda başarılı hizmetlere imza attığının altını çizen Belediye Başkanı Tollu, bu başarılardan dolayı Erdemliyi tarihinde ilk defa ödüllü belediyecilikle tanıştırdıklarını ifade etti. Bundan sonrasında bu tür ödüllere her zaman talip olduklarını belirten Tollu, bunu hak etmek için çok daha fazla çalışacaklarını duyurdu.


 

ÖNCELİK TURİZM 


Yeni dönemde yapacakları hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkan Tollu, önceliklerinin turizm olduğunu dile getirdi. Erdemli'nin genel manada Türkiye'nin en iyi turizm bölgelerinden birisi olduğunun altını çizen Tollu, potansiyel ve coğrafik olarak bu durumun bir avantaj olduğunu fakat yıllardır yanlış turizm anlayışları neticesinde bu avantajın iyi kullanılamadığını savundu. Bugün Türkiye'de turizm denilince Mersin ve Erdemli'nin ilk sırada akla gelmediğini hatırlatan Tollu, Erdemli'nin bu konuda önemli adımlar atacağını duyurdu. Antalya, Marmaris, Bodrum, Çeşme gibi önemli tatil yerlerinden coğrafya, tarihi zenginlik ve doğal güzellik bakımından Erdemli ve Mersin'in çok çok daha üstün olduğunun altını çizen Tollu, bu üstünlüğü el birliği ile açığa çıkaracaklarını ifade etti. 


KIZKALESİ ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS


 Kızkalesi gibi bir değerin Erdemli'de olmasının son derece büyük bir şans olduğunu dile getiren Tollu, bu değerin bugüne kadar farkına varılamamış olmasının bölgeye turizm kaybı olarak yansıdığını söyledi. Bundan sonrası için Kızkalesi'ni markalaştıracaklarmı vurgulayan Tollu, "öte yandan Kızkalesi gibi tarih kokan bir Ayaş, bir Kumkuyu ve diğer mahallelerimiz var. Hepsi, tarih kokuyor. Deniz, doğa, güzellik ve tarih hepsi bir arada. Dünyanın başka hiçbir yerinde bu tür özellikleri bir arada barındıran bir yer daha bulamazsınız. Bölgemizi turizm markası yapacağız" dedi.


 

ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLI 


Sürecek Erdemli'ye bağlanıp mahalle statüsü kazanan beldelerde önemli eksikliklerin olduğunu ifade eden Tollu, özellikle de altyapısı olmayan ya da zayıf olan mahallelerin olduğunu ve bunun önlerinde çözmesi gereken en önemli sorun olduğunu dile getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) ile birlikte bu sorunların çözümü için istişare içerisinde olduklarının altını çizen Tollu, "diğer taraftan da yolları kötü, bozuk ya da hiç olmayan yerlerimiz var. Bakımsız kalmış, ihmal edilmiş mahallelerimiz var. Turizm denilince insanlar tanıtımdan bahseder. İstediğiniz kadar tanıtım yapın fakat yolu, arıtma tesisi ve sosyal donatıları olmayan yani turizm altyapısı olmayan bir yerin neyini tanıtacaksınız. Dolayısı ile önce turizm altyapısını oluşturacağız. Daha sonrasında tanıtıma ağırlık vereceğiz" dedi. Tollu, önümüzdeki süreç içerisinde mahallelerin tüm sorunlarını çözerek çağdaş bir Erdemli hedefine doğru büyük bir adım atacaklarını belirterek sözlerine son verdi. 


Mersin Zirve 


Geri Dön