29 / 03 / 2024

Erden Timur: Oyunun kurallarını değiştirmek istiyoruz!

Erden Timur: Oyunun kurallarını değiştirmek istiyoruz!

Erden Timur, konut sektöründe teknoloji kullanımını artırmak ve yaşanan teknolojik gelişmeleri projelere dahil ederek sektörde oyunun kurallarını değiştirmek istediklerini söyledi.



Bursa'da Ekonomi Zirvesi gerçekleştirildi. Zirvenin açılışında Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur konuşma yaptı. Hürriyet Gazetesi'nden yer alan habere göre, Erden Timur "Bugün dünyanın önde gelen kentleri turizmde kıyasıya bir rekabet içerisinde. Ancak bu durum sanayi alanında da aynı. Almanya ekonomisinde Berlin, Frankfurt, Köln, Stuttgart her biri dünya markası olabilmek için hizmet, turizm, finans, sanayi alanında ayrı ayrı yatırım yapıyor. İstanbul’da gerçekleşen Automechanica (Otomotiv Endüstirisi) fuarına günde 40 bin, Frankfurt’ta düzenlenene ise günde 600 bin kişi katılıyor. Şehirlerin bu anlamda uluslararası işler yapması, ziyaret çekmesi, markalaşması ve dünya çapında büyüyerek rüştünü ispatlaması çok önemli. Bu bir domino taşı. Sen sanayide doğru bir iş yaparsan, bu seni hizmette de, turizmde de finansta da büyümeye götürür" ifadelerini kullandı. 

5 milyar TL aktif büyüklük

Erden Timur, Nef olarak her zaman sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. Timur, "Hiç bir zaman ben demedik, hep biz dedik. Attığımız her adımda önceliğimiz topluma fayda sağlamak oldu. Bu bakış açısıyla bugün 5 milyar TL’lik aktif büyüklükle sektörde açık ara lider konumdayız. Evet teknolojiğiz, evet inovatifiz. Ama aynı zamanda özgürleştirici ve samimiyiz. Nef’in felsefesinde özgürleştirme var" dedi.

Oyunun kurallarını değiştirmek istiyoruz

Oyunun kurallarını değiştirmek istediklerini belirten Timur, "Konut ve inşaat sektörüne baktığımızda, 120 yıldır aynı iş modellerinin hakim olduğunu görüyoruz. Biz 3 yıl önce kendi içimizde Ar-Ge ekibimizi oluşturduk. Teknolojinin gayrimenkul sektörüne entegre olmasını hedefledik. Birçok teknoloji firması ile bir araya geldik, birlikte yenilikçi iş modelleri geliştirdik. Şu sıralar Hollandalı bir firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bu yılın üçüncü çeyreğinde 3D yazıcı ile ev yapmaya başlamak. Nasıl bir dönüşüm yaratacaksınız derseniz; 3D yazıcılarla yapı elemanları üretmeye başlayacağız. Bunun ilk örneğini yılın ikinci çeyreğinde öğrenci yurtlarının tavanlarının yapımında hayata geçireceğiz. Yenilenebilir enerji alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Yapı elemanları enerji üreten unsurlara dönüşüyor. Cephe elemanı gibi dekoratif bir alan aynı zamanda güneş paneli haline gelmiş durumda. Bu konuda İspanyol bir firma ile çalışıyoruz. Basın Ekspreste yer alan projemizde bunun ilk uygulamasını hayata geçiriyoruz." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön