26 / 04 / 2024

İmar planını değiştirmek anayasa kadar zor olmamalı!

İmar planını değiştirmek anayasa kadar zor olmamalı!

Tükiye'nin her yerinde yatak ve dikey mimarinin iç içe geçmesinin, imar izinlerinin kolay değişmesinden kaynaklandığını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bir şehrin imarı yapıldıktan sonra artık o, bir anayasa değiştirmek kadar zor olmalı" dedi.



Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, HT Ankara'ya özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de en çok konut satışı olan ilçenin Keçiören olduğunu belirten Mustafa Ak, "İnsanlar bir ev almak istedikleri zaman artık sadece evin kendisi yetmiyor. O şehrin onlara kazandırdıklarına bakıyor. Bunun içerisinde sosyal donatı alanları, kültürel çalışmalar, komşuluk ilişkileri, park ve bahçeler de var. Ayrıca, ilçenin güvenliği ve huzur vermesi de en büyük etken. Keçiören'de bunların hepsi var, ilçemiz artık dönüşüyor. Konutların kalitesi ve standartları arttı" dedi. 


"İMAR KOLAY DEĞİŞMEMELİ"

Konut satışının çok olduğunu ancak bu ihtiyaçlara rağmen dikey mimariye izin verilmediğini ifade eden Başkan Ak, "Biz Keçiören'in merkezinde, şehrin dokusunu değiştirmemek adına dikey mimariye çok yer vermiyoruz. Ancak, çok ciddi bir şekilde de yüksek konut talebi geliyor. Dikey mimari için de bir bölgemizi ayırdık. Ovakent, yüksek konut ihtiyacını karşılayacak. Dünyanın modern şehirlerinde bölgeler farklılaştırılarak dikey ve yatay mimari kullanılabilir. Bizde bu durumun çok iç içe geçmesi, imarın kolay değiştirilmesinden kaynaklı. İmarın kolay kolay değişirilemeyeceği bir mevzuat getirilmesi lazım. İmar kolay değişmemeli. Bir şehirin imarı yapıldıktan sonra artık o, bir anayasa değiştirmek kadar zor olmalı. Yatay mimariye geçiş ancak böyle sağlanabilir" diye konuştu. 


"OTEL YATIRIMCILARINI BEKLİYORUZ" 

Başkan Ak, Etlik'te yapımı devam eden şehir hastanesinin ilçe ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Hastanenin açılmasıyla konut, okul gibi birçok ihtiyaç doğacağını ifade eden Ak, "Hastaneye sadece Ankara'dan değil, Anadolu'nun hatta dünyanın çeşitli yerlerinden gelenler olacak. Bu da sağlık turizmini doğuracak" dedi. Türkiye'nin en büyük ikinci ilçesi olan Keçiören'de hiç otel olmadığını belirten Ak, şöyle devam etti: "Yozgat Bulvarı'nda imarda kentsel servis alanı olarak ayrılan yerlerimiz var. Otel yatırımcılarını bekliyoruz. Hem 5 yıldızlı hem de normal konaklama otelleri yapılabilir." 


Habertürk Ankara


Geri Dön