26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Ankara'da gecekondu dönemi bitti!

Erdoğan Bayraktar: Ankara'da gecekondu dönemi bitti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Eskiden seçim yaklaştıkça herkes 'bir yerde bir arsa çevireyim, gecekondu yapayım' diyordu. Bu anlayış bitti. Halkımız bu anlayışı elinin tersiyle itti" dedi.




Erdoğan Bayraktar,  TOKİ  ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki 2 bin konutun temel atma töreninde, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işlerinden birisi olduğunu belirtti. Demokrasilerde vatandaşların rızasına dayalı iş yapmak gerektiğini dile getiren Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarında da halkın rızası ve desteğinin şart olduğunu ifade etti. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında cesaret gösteren ve emek veren belediye başkanlarına teşekkür etti. 

Mamak'ın kentsel dönüşüm yapılması gereken ilçelerin başında geldiğine işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu: "Eskiden seçim yaklaştıkça herkes bir yerde bir arsa çevireyim, gecekondu yapayım diyordu. Bu anlayış bitti. Halkımız tarafından bu anlayış elinin tersiyle itti. 

Çünkü gecekondu yaparsa, kaçak yapı yaparsa mühendislik hizmeti almayacağım biliyor. Yeni kanundan sonra elektrik de su da bağlamıyoruz. Gecekonduya vereceği parayla daire sahibi olacağım biliyor. Vatandaşların desteği ve duaları oldukça bu çalışmalar katmer katk mer artacak" dedi


Ankara İl Gazetesi


Geri Dön