23 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Kira öder gibi ev sahibi yaptık!

Erdoğan Bayraktar: Kira öder gibi ev sahibi yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Er­doğan Bayraktar kitabında, TOKİ Başkanlığını yaptığı dö­nemde millete hizmet uğrunda verdikleri iki mücadeleyi paylaştı. TOKİ'nin mücadelele­rinden ilki alt gelir gruplarının ev sahipi yapılmasıdır...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Er­doğan Bayraktar kitabında,  TOKİ  Başkanlığını yaptığı dö­nemde millete hizmet uğrunda verdikleri iki mücadeleyi paylaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın garip gurebanın yanında olmayı hedef edindiğini belirten Bayraktar, "Hedef, nüfusun büyük çoğunluğunu teşkil eden, umutları yok edilmiş, kaderine terk edilmiş, ülkenin temel dinamiği olan üretim faaliyetlerinin dışına itilmiş dar gelirli vatandaşlarımızın yeniden hayat kazanmasıdır. İşte tam bu sebepten dolayı, TOKİ'nin mücadelele­rinden ilki alt gelir gruplarının ev sahipi yapılmasıdır. TOKİ, bu kesimi uzun vadelerle, kira öder gibi ev sahibi yapmak suretiyle ağır bir yükten kurtardı. Barınmaya harcanan para, gençlerin eğitimine yönelmiş oldu. Böylece fakirlik kısır döngüsünün çarkı kırıldı’ ’ dedi. TOKİ'nin ikinci büyük mücade­lesinin bürokratik engeller olduğuna işaret eden Bayraktar, başkanlığı dö­neminde yapılan yasal düzenlemelerle yetki karmaşasına, gereksiz formalitelere son verdiklerini kaydetti.


"Şehirlerin Dönüşümü"nün, diğer kitaplarından biraz daha farklı olduğunu ifade eden Bayraktar, “Bu kitabımı çok sevdim. İnsanlarımız da bunu takdir eder, kabul buyururlarsa, o da bize ayrı mutluluk verecek'' dedi. Bayraktar, kitabıyla ilgili, çabuk karar verme, pratik iş yapma, sonuç alma sanatının ve üretim ile dönüşümün kodlarının bu kitapta bulunduğunu söyledi. Bayraktar'm, 2006’da “Gece­kondu ve Kentsel Yenileme", 2007'de ise "Bir İnsanlık Hakkı Konut" adlı ki­tapları yayımlanmıştı.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön