27 / 04 / 2024

Erdoğan 'Sıcak bakmıyorum' demişti! Kripto para düzenlemesi şekillenmeye başladı! İşte detaylar

Erdoğan 'Sıcak bakmıyorum' demişti! Kripto para düzenlemesi şekillenmeye başladı! İşte detaylar

Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay'ın önerliğinde tertip edilen toplantıya Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda kripto para düzenlenmesi de ele alınt. Erdoğan'ın daha önce 'Sıcak bakmıyorum' dediği kripto para konusunda atılan ve atılabilecek adımlar ele alındı.

Düzenlemeyle birlikte uluslararası kripto para şirketlerine şirket kurma, vergi yükümlülüğü gibi şartların gelmesi atılacak adımların başında yer alıyor. SPK, sermaye piyasası araçlarının kripto kazançlar olarak ihracına yönelik şartları da belirleme yetkisini elinde buşlunduracak.

Erdoğan Sıcak bakmıyorum demişti! Kripto para düzenlemesi şekillenmeye başladı! İşte detaylar

Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay'ın önerliğinde tertip edilen toplantıya Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı. Sürdürülen çalışmaya göre Avrupa'da olduğu üzere belirli meblanın üzerindeki geğerler için vergi alınacak. Sektördek bulunan şirketlerde sermaye şartı aranacak ve alım-satımda denetlemeler de güçlendirilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön