25 / 04 / 2024

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması 'Sözümüzü yerine getireceğiz'

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması 'Sözümüzü yerine getireceğiz'

Erdoğan asgari ücret ile ilgili olarak, "Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.



2023 bütçesinin yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve cari fazla yoluyla ülkeyi büyütme esasına dayalı bir şekilde hazırlandığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu teklifi hazırlarken bütçe disiplininden de taviz vermedik. Enflasyon bütçe kaynaklı olsaydı bugün iflas etmiş bir Türkiye manzarası ile karşı karşıya olurduk. Ne bugün ne de bundan sonrası için böyle bir tehditle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Erdoğan, grup toplantısında ekonomiye ilişkin su mesajları verdi:

Erdoğan dan asgari ücret açıklaması Sözümüzü yerine getireceğiz

Her bütçemiz gibi 2023 teklifinde de çalışanından işverenine, esnafından çiftçisine tüm kesimleri koruyacak, yatırımları sürdürecek yaklaşımı esas aldık. Türkiye'nin önümüzdeki sene benzer tempoyu sürdürmesini sağlayacak bütçe hazırladık.

Küresel ekonomik krizin ve artan resesyonun çıkaracağı sıkıntıların farkındayız. Kimi sektörlerde bunun etkilerini görmeye başladık. Reel sektörü daha fazla destekleyecek, 250 milyar doları aşan ihracatın daha yukarı çıkmasını sağlayacak bütçe hazırladık.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön