29 / 03 / 2024

Ergün Turan Sivas'ta kentsel dönüşüm projelerini inceledi!

Ergün Turan Sivas'ta kentsel dönüşüm projelerini inceledi!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Sivas’ta 600 yataklı Devlet Hastanesi, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum ve konut projeleri şantiyelerinde yerinde denetimler gerçekleştirdi. Turan, hastanenin 2 ay içerisinde teslim edileceğini belirtti.



TOKİ Başkanı Turan, Sivas’taki incelemelerine İmranlı’da bulunan 288 konut projesinden başladı. Turan daha sonra Sivas’ta inşa edilen 600 yataklı Devlet Hastanesi’ne geçerek yetkililerden bilgi aldı.  TOKİ  Başkanı, hastanenin yaklaşık 2 ay içinde Sağlık Bakanlığı’na teslim edileceğini söyledi.


İnşaat yüzde 91 seviyesinde


Sivas Devlet Hastanesi’nin 600 yataklı ihale edildiğini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, inşaatın yaklaşık yüzde 91 seviyesine geldiğini belirtti. Bir taraftan da Sağlık Bakanlığı’nın hastane içerisinin tefrişini gerçekleştirdiğini, ilgili tedariklerini yaptığını ifade eden Turan, “Hatta bir kısım örnek numune odaları da hazırlandı. Müteahhidimiz de son toparlamaları, çevre düzenlemesini yapıyor. İnşallah iki ay içerisinde hastaneyi tamamen Sağlık Bakanlığı’na teslim etmiş olacağız.” diye konuştu.


“286 hastane inşa ediyoruz”


Hastanenin çok büyük boyutlarda olduğunu dile getiren Turan, “Türkiye'de buna benzer, Hatay'da, Eskişehir'de, Malatya'da büyük ölçekte hastane inşaatlarımız var. Şu anda bu hastanemiz gibi Sağlık Bakanlığımıza, TOKİ olarak 286'ya yakın hastane inşa ediyoruz. Bu hastanelerin 150'ye yakınını teslim ettik, 140 civarında hastanede çalışmalar devam ediyor. Bunun gibi 80'e yakın hastaneyi de yıl sonuna kadar teslim edeceğiz.” dedi.


Hastane Sivas halkına 80 yıl hizmet verecek


Hastane inşaatlarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki 20 ve 30 yılda gelecek kuşaklar bir daha bu işlerle uğraşmayacaklar. Çünkü bu hastane belkide en az 80 yıl Sivas halkına hizmet edecek. Biz bu çalışmaları gördükçe çok sevinç duyuyoruz. Erzincan'da Refahiye Devlet Hastanesi’ni gezdik. Refahiye'ye 50 yataklı Devlet Hastanesi yapılıyor. İnşallah orası da 20 güne teslim edilecek. Sakarya'da bir ay içerisinde 3 hastane teslim ediyoruz. Karasu, Hendek, Sapanca Devlet Hastanelerini teslim ediyoruz.”


Sivas Stadı modern yapısıyla sporumuza değer katacak


TOKİ Başkanı Turan daha sonra yapımı devam eden 25 bin seyirci kapasiteli, Türkiye’nin ilk ekolojik stadı olan “Sivas Stadı”nda incelemelerde bulundu.


Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliğinde, yağmur ve kar sularını depolayacak, enerjisinin bir bölümünü üretecek şekilde dizayn edilen 25 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Statların koltuk kapasitesi 420 bin


TOKİ olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmek üzere 16 ilde stat inşa ettiklerini ifade eden TOKİ Başkanı, “Stadyumların toplam koltuk kapasitesi yaklaşık 420 bin. Bu statlardan en büyüklerinden biri de Sivas Stadyumu. Çok modern ve ileri teknolojiyle yapılmış, çevreci, UEFA standartlarında bir stat. Türkiye'nin geleceğine ve Sivas'a en az 40-50 yıl hizmet edecek bir stadyum.” diye konuştu.


Sivas stadyumu çeşitli faaliyetlerde kullanılabilecek


Turan, stadyumun sadece sportif faaliyetlerde değil, değişik faaliyetlerde de kullanılacak alanlara sahip olduğunu aktararak, şunları söyledi: “Yıl sonuna kadar Sivas Stadyumu teslim edilmiş olacak. Gayretimiz sezona yetiştirmek ama bu yıl kış mevsimi uzun ve ağır geçti. Şu anda yaklaşık 250 kişiyle çalışmalar devam ediyor. Bir hafta içinde ekip 400 kişiye çıkacak. Stadın içerisi bizim de gördüğümüz kadarıyla tamamı toparlanmış. Dış montajları da her şeyi hazır, yapılacak. İnşallah stadı bitiririz, Sivas'a, Sivasspor taraftarına ve Sivas halkına da teslim etmiş oluruz.”


“Sivas’ta en ciddi kamu yatırımları TOKİ eliyle yürütülüyor”


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas'ta en ciddi kamu yatırımlarının TOKİ eliyle yürütüldüğünü söyledi. Stadın en modern teknolojiyle donatıldığını, kente çok güzel projeler kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Aydın, “TOKİ dünyada belki hiçbir kurumun başaramadığı büyük projeleri başardı. Her geçen gün de kendisini geliştiriyor. Bunun Sivas'a yansımalarından da son derece mutluyuz.” ifadesini kullandı.


Kentsel Dönüşüm çalışmalarını denetledi


TOKİ Başkanı Turan ve beraberindekiler daha sonra Kılavuz ve Esentepe Mahallelerinde incelemelerde bulundu. TOKİ Başkanı, Esentepe’de uygulaması planlanan kentsel dönüşüm alanını Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile değerlendirdiklerini ifade etti.


TOKİ Başkanı incelemelerini Sivas Yıldızeli’nde yapımı devam eden 75 yataklı hastane inşaatı ile devam ettirdi.


Sivas’a 713 milyon lira yatırım


Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir yere sahip olan Sivas’ın TOKİ için de özel bir yere sahip olduğuna vurgu yapan M. Ergün Turan, Sivas’a 6 bin 438 konut, 3 hastane, 7 okul, 1 stadyum, otel, cami, yurt, 3 pansiyon ve 2 sosyal tesis kazandırdıklarını ifade etti. Turan, “Devletimizin sadece TOKİ kanalıyla Sivas’a yaptığı yatırımların toplamı 713 milyon liradır.” dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön