26 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: Ev almanın tam zamanı!

Erhan Boysanoğlu: Ev almanın tam zamanı!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ekonomideki normalleşme ve faizlerdeki indirimlerin etkisiyle inşaat sektörünün yeniden canlandığını söyledi.



Ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaatın olduğunu söyleyen Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 2019'un ilk aylarından bu yana dönemsel durgunluk meydana gelen sektörün ekonomideki normalleşme ve faizlerdeki indirimlerin etkisiyle yeniden canlandığını sözlerine ekledi.

Son çeyrekte konut satışlarının önceki aylara oranla yükseleceğini sözlerine ekleyen Boysanoğlu, "Aynı zamanda konut fiyatları ve alım koşulları değerlendirildiğinde ev almanın tam zamanı diyebiliriz. Konuta her zaman ihtiyaç var. Konut stokları konusunda doğru adımlar da atılırsa 2020 yılının ortasından itibaren sektör canlılığına dönmeye başlayacak" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması amacıyla firma sayısının düşmesinin şart olduğunu söyleyen Boysanoğlu, "Bizim sektörde işi alabilme gücünüz olacak, ciddi sayıda çekirdek müşteri kabiliyetiniz olacak. Bu yüzden sektöre daha sonradan dahil olan oyuncuların sektörden ayrılması gerekiyor" dedi.


Geri Dön