19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2023 hedefleri

Gayrimenkul sektörü 2023 hedefleri

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ekonomideki normalleşme ve faizlerdeki indirimlerin etkisiyle inşaat sektörünün yeniden canlandığını söyledi.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul sektöründe 2023 beklentileri!

2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı düzenlendi.Toplantıda, gayrimenkul sektöründe 2023 beklentileri açıklandı. 

Gayrimenkul sektörü 2023’te mega projelerle şahlanacak!

Yeni Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılına tam gaz hazırlanıyor Ekonominin lokomotif sektörü inşaat ise 2023’te mega projelerle şahlanacak. Gelecek, ülkelerin değil mega kentlerin öne çıktığı gayrimenkul ortamına tanıklık edecek.

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Eylem Planı açıklandı!

İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eylem Planı'nı açıkladı. Planda, inşaat sektörüne yönelik kamu destekli bir ihtisas bankası kurulması öneriliyor.

Gayrimenkul sektörü 2023'te iyi bir noktaya ulaşacak!

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, "Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve ilgi gören büyük gayrimenkul projeleri, sektörümüzün 2023'te çok iyi bir noktaya ulaşacağını gösteriyor" dedi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

Gayrimenkul sektöründe pazarlama noktası geliştirilmeli!

Keller Williams Ülke Direktörü Emre Erol’a göre gayrimenkul sektörü Türkiye’de çok gelişti ancak pazarlama noktasında hala alınması gereken yol var.

Altınhas Holding gayrimenkul sektöründe kalıcı olmak istiyor!

Altınhas Holding, uzun süredir girmeyi planladığı gayrimenkul sektörüne İş Bankası iştirakleriyle ortak şirket kurarak start verdi. İş Altınhas şirketini kuran ortaklık Ömerli'de 'Kasaba'nın 3'üncü etabını yapacak.

Gayrimenkul sektörü 2023 hedefleri Haberi

Gayrimenkul sektörü 2023 hedefleri

Ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaatın olduğunu söyleyen Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 2019'un ilk aylarından bu yana dönemsel durgunluk meydana gelen sektörün ekonomideki normalleşme ve faizlerdeki indirimlerin etkisiyle yeniden canlandığını sözlerine ekledi.

Son çeyrekte konut satışlarının önceki aylara oranla yükseleceğini sözlerine ekleyen Boysanoğlu, "Aynı zamanda konut fiyatları ve alım koşulları değerlendirildiğinde ev almanın tam zamanı diyebiliriz. Konuta her zaman ihtiyaç var. Konut stokları konusunda doğru adımlar da atılırsa 2020 yılının ortasından itibaren sektör canlılığına dönmeye başlayacak" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması amacıyla firma sayısının düşmesinin şart olduğunu söyleyen Boysanoğlu, "Bizim sektörde işi alabilme gücünüz olacak, ciddi sayıda çekirdek müşteri kabiliyetiniz olacak. Bu yüzden sektöre daha sonradan dahil olan oyuncuların sektörden ayrılması gerekiyor"...