26 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: İhaleler konut fiyatlarını yükseltecek!

Erhan Boysanoğlu: İhaleler konut fiyatlarını yükseltecek!

Emlak Konut GYO ihalelerinde ortaya çıkan rakamlar gayrimenkul sektöründe dengeleri bozdu. “İhaleler bize normal gelmiyor” diyen Erhan Boysanoğlu, konut fiyatlarının yükseleceğini söyledi.



Müteahhitlerin ihalelerdeki rekabeti Emlak Konut’a daha fazla gelir olarak yansırken, mevcut konut fiyatlarının artışı için zemin hazırladı. Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihalelere katılan müteahhitler, rekabetin dozunu kaçırınca metrekare fiyatlarında doğal olmayan bir şişkinlik ve fiyat artışı yaşandı. İhalelerdeki metrekare fiyatlarının mevcut projelerdeki fiyatların çok üzerinde gerçekleşmesi; enflasyon, demir, çimento gibi temel girdilerdeki fiyat artışlarını zorlukla dizginleyen inşaat firmalarının öteledikleri zamları tekrardan gündeme alacağını işaret ediyor.


EV ALACAKLAR ACELE ETSİN


Emlak Konut’un Başakşehir’deki araziler için geçtiğimiz mart ayında düzenlediği son iki ihaleye katılan Türkiye’nin köklü inşaat şirketlerinden Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “Çok ciddi fiyat farkları ile kaçırdığımız için ihaleler bize pek normal gelmiyor. Bu durumu Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile de paylaştım” dedi. İhalelerde metrekare fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Boysanoğlu, “İstanbul gayrimenkul piyasasında beşinci, altıncı sırada yer alan bölgedeki arsalar için yapılan ihalelerde konut fiyatları 6 bin lira seviyesine çıkmış durumda” diye konuştu. Döviz kurundaki yükselişten sonra yılın ikinci yarısından itibaren inşaat malzemelerinde çok ciddi bir artış olacağını belirten Boysanoğlu, “Bu durum konut fiyatlarına yansıyacaktır, herkes bunun farkında olmalı ve elini çabuk tutmalı” diye konuştu.


DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK


Mesa Holding Genel Müdürü Can Aynagöz ise arsa bulmanın her geçen gün zorlaştığını ifade ederek, “Arsa maliyeti satış rakamları içerisinde yüksek oranlara ulaşıyor ve bu oranlar dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Hiç kimse bu kadar yüksek bedelleri ödemeye razı olmaz” dedi.


İsmail Şahin-Sözcü


Geri Dön