19 / 04 / 2024

Erhan Kılıç'tan Buca metrosu açıklaması!

Erhan Kılıç'tan Buca metrosu açıklaması!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç İzmir halkının merakla beklediği Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



İzmir'in Buca ilçesine ulaşımda çağ atlatacak metro projesinin ihalesi tamamlanırken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yatırımlarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti. Kılıç,  “Buca’nın rüyaları gerçek oluyor. Bu dev proje aynı zamanda sosyal demokrat belediyeciliğin başarısı olarak tarihe geçecektir. Başta Tunç Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Erhan Kılıç tan Buca metrosu açıklaması!

Bütçesiyle dikkat çeken Üçyol-Buca metrosunun ihale sürecini heyecanla takip ettiklerini kaydeden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kent tarihinin en büyük yatırımları arasında yer alan metronun Buca ilçesi için de hayati önem taşıdığını belirtti. Beş sene içerisinde yapımı planlanan metro projesinde geri sayımın başladığını kaydeden Kılıç, “Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biriyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Buca trafiğimizin rahatlaması için Büyükşehir Belediyemiz ile çok büyük bir dayanışma içindeyiz. Bu projelerin Buca Metrosu ile taçlanması, Buca halkını da çok mutlu edecek” dedi.

Erhan Kılıç tan Buca metrosu açıklaması!

“PROJE TARİHE GEÇECEK”

Buca metrosunun kentin çehresini değiştireceğini kaydeden Kılıç sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu dev proje aynı zamanda sosyal demokrat belediyeciliğin başarısı olarak tarihe geçecektir. Başta Tunç Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Üçyol-Buca metro hattı Bucamızın trafik sorununa neşter vuracak. Bu hat sayesinde yalnızca Buca’nın değil, İzmir trafiğinin de yükü azalacak” 

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın ihalesi yapıldı!


Geri Dön