26 / 04 / 2024

Erka Grup kentsel dönüşüme odaklandı!

Erka Grup kentsel dönüşüme odaklandı!

Erka Grup, Kağıthane'de dokuz ayrı adada başladığı kentsel dönüşüm çalışmalarında üç yıl içinde bin 400'e yakın konut yapmayı hedefliyor..



İnşaat, asansör ve enerji sektörlerinde yatırımları bulunan Erka Grup, Kağıthane'de dokuz ayrı adada başladığı kentsel dönüşüm çalışmalarında üç yıl içinde bin 400'e yakın konut yapmayı planlıyor. Bu projenin ilk etabını oluşturan toplam 180 konutluk Erka Panorama ve Erka Konsept projeleri mayıs ayında teslim edilecek. Şirket halihazırda Kadıköy'de 38 konutluk Erka Suadiye ve Üsküdar'da 10 konutluk Erka Salacak kentsel dönüşüm projelerinin de yapımına devam ediyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Erka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karagöz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bu yılın sonbahar aylarında Şişli-Kağıthane'de 240 konutluk yeni bir projeye başlayacaklarını söylüyor.

İstanbul dışında da projeler üretmeye başladıklarına dikkat çeken Erol Karagöz "Ankara'da yeni arsa yatırımı yapmaya başladık. İzmir'de de kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımlarını atıyoruz. Muğla-Dalaman'da 100 konutluk bir projenin de yapımına başlıyoruz. Böylece İstanbul dışına çıkmış bulunuyoruz" diye konuşuyor.

Erka Grup'un halihazırda devam eden projelerine toplam yatırım değeri 140 milyon TL. Grup, Erkamak markasıyla birçok projeye dış cephe asansörleri, dış cephe platformları ve kule vinç asansörleri kiralıyor ya da satıyor. Şirket, Rusya Moskova temsilciliği vasıtasıyla bağlantılar yapıp ihracata da başladı. Erka Grup'un enerji alanındaki şirketi Erka Enerji, 2017 yılında güneş enerjisi alanında yatırımlara başladı.

Erka Enerji, öncelikli olarak 2018 yılının ikinci yarısında güneş enerji santrallerini devreye alarak bu alanda büyümeyi hedefliyor.

 


Geri Dön